Acasă Alte sporturi DJST a întocmit clasamentul celor mai buni sportivi ai anului, din Vâlcea!...

DJST a întocmit clasamentul celor mai buni sportivi ai anului, din Vâlcea! Cine e pe primul loc?

1827
0

Anul 2022 se apropie de final. Competițiile s-au cam încheiat. E ora bilanțurilor. DJST Vâlcea a întocmit, ca de fiecare dată, un clasament al celor mai buni sportivi de pe plan județean. Mai mereu acesta a stârnit controverse. În încercarea de a evita alte discuții, direcția de sport a publicat și ordinului ministrului sportului din 28 noiembrie 2022 referitor la sistemul de atribuire a punctelor, cu mențiunea că pentru probele neolimpice se acordă, conform legii, 50% din punctajul stabilit de Ministerul Sportului.

”Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea a întocmit clasamentul celor mai buni sportivi ai județului Vâlcea. Conform Ordinului de Ministru nr.1182/28.11.2022, direcțiile județene de sport din întreaga țară, întocmesc clasamente cel puțin pentru categoriile de vârstă seniori, tineret/ junior, pentru probele olimpice individual/echipaj/echipă, din cadrul sporturilor individuale și pentru jocurile sportive, după sistemul de atribuire a punctelor în raport cu rezultatele sportive. Astfel, în baza datelor transmise de către cluburile și asociațiile sportive, s-a întocmit clasamentul pentru sportivii care au adus puncte județului Vâlcea, la Campionate Naționale și competiții sportive internaționale oficiale”, a transmis DJST.

Și în aceast an cele mai multe puncte au mers către karateka Andreea Bîlă. Sportiva pregătită de Paul Dinu, la CS Chimia, a obținut noi titluri naționale și internaționale, care i-au adus glorie sportivă. A strâns un număr de 435,164 de puncte. Este Number 1 în Vâlcea! Podiumul este completat de alți doi colegi de-ai Andreei, de la secția de karate a clubului Chimia, Silviu Ghiță și Daniela Florea. Ștefania Păun, Andi Știfu, Bogdan Murgea, Nicolae Stanciu, Ștefan Ghinea, toți elevii lui Paul Dinu, de la Chimia, îi urmează, în clasamentul general, pe primii trei cei mai buni sportivi vâlceni. Locul 9 este ocupat de Octavian Belicaru, sportiv pregătit de Sorin Avram, la Sport Max 2007. Irma Ispas (CS Chimia) e pe locul 10. În total, 91 de sportivi au fost evaluați.

DJST a publicat clasamentele separat pentru sporturi olimpice și neolimpice, dar și pe cel general, în care, în Top 10 se află cei menționați mai sus.

Cei de la sporturile neolimpice provin de la secțiile de karate, power lifting, kempo, culturism, haltere. Vă prezentăm punctele și clasamentul stabilit pentru probele olimpice:

PUNCTELE OBŢINUTE DE SPORTIVII VÂLCENI LA PROBELE OLIMPICE ÎN ANUL COMPETIȚIONAL 2022

 1. BUȘE MIHAELA (28 puncte) / HALTERE (C.S. CHIMIA RM.VÂLCEA), antrenor MOLDOVAN DANIEL;
 2. GOVOREANU DANA MARIA (27p.) / ATLETISM (CHIMIA/CNMB RM.VÂLCEA), antrenor BORȚA ALINA;
 3. BULAI PITOIU ANDRADA IONELA (25) / HALTERE (CHIMIA RM.VÂLCEA), antrenor MOLDOVAN DANIEL;
 4. UȚĂ ȘTEFANIA (20,5p.) / ATLETISM (CNMB RM.VÂLCEA / C.S.M. ONEȘTI), antrenor ENESCU

ALINA;

 1. S.C.M. RM.VÂLCEA HANDBAL (20 p.) / LOC III CN, antrenor BENT
 2. CIUMA MARIA MĂDĂLINA (15p.) / BOX (C.S. CHIMIA RM.VÂLCEA), antrenor DOBRIȚOIU NICOLAE
 3. BALINT ȘTEFANIA (10 p.) / ATLETISM (CHIMIA / LPS BV RM.VÂLCEA), antrenor BORȚA ALINA;
 4. OLARU TEODOR (4 p.) / JUDO (C.S. CHIMIA RM.VÂLCEA), antrenor LUCIU ION;
 5. CĂPĂȚÂNĂ LEONARD (4p.) / ATLETISM (CHIMIA/CNMB RM.VÂLCEA), antrenor POPESCU ANGELA;
 6. DABU ȘTEFANIA (3 p.) / HALTERE (C.S. CHIMIA RM.VÂLCEA), antrenor MOLDOVAN DANIEL;
 7. UNGUREANU IARINA (2,5p) / ATLETISM (CSM ONEȘTI/CNMB RM.VÂLCEA), antrenor ENESCU ALINA;
 8. GRĂJDAN RĂDUCU (2p.) / BOX (C.S. CHIMIA RM.VÂLCEA), antrenor DOBRIȚOIU NICOLAE;
 9. ILINESCU IUSTIN (2p.) / BOX (C.S. CHIMIA RM.VÂLCEA), antrenor DOBRIȚOIU NICOLAE;
 10. MUȘULETE MEDEEA (1) / ATLETISM CSM ONEȘTI (CNMB RM.VÂLCEA), Alina ENESCU;