Acasă Administratie Distrigaz vrea să investească 0,1 % la Băbeni, dar să ia tot...

Distrigaz vrea să investească 0,1 % la Băbeni, dar să ia tot profitul

156
0

Primarul Bogdan Ştefan susţine că, în proiectul iniţial care viza introducerea reţelelor de apă şi canalizare în tot oraşul Băbeni, au fost omise câteva străzi, dar această greşeală a fost corectată în mandatul său. Edilul PSD a reiterat şi faptul că firma de construcţii care a câştigat execuţia investiţiei derulată prin APAVIL „a lăsat în urmă dezastru”.

„Acest Coniz, de la Piteşti, a distrus străzile şi, deşi am criticat inclusiv în presă această societate, nu s-a remediat nimic. APAVIL mi-a promis acum că se iau măsuri. Să vedem! Sper să terminăm cât mai repede, ca să putem reface drumurile. La ora actuală, trebuie să reabilităm 7 căi de acces. Cu asta, încheiem cu asfaltul la Băbeni. În total, sunt 3 kilometri, în condiţiile în care întreaga reţea locală are vreo 50”, a subliniat Bogdan Ştefan.

Referindu-se la un alt proiect important – extinderea aducţiunii cu gaze pe o distanţă de 30 de kilometri, primarul din Băbeni a anunţat că toată documentaţia este făcută şi doar finanţarea lucrărilor ar mai fi necesară.

„Avem totul: preţul, distanţe, număr de potenţiali beneficiari, măsurători ş.a.m.d.. Am fost la Distrigaz şi mi-au spus că valoarea totală a investiţiei este de 6,6 milioane de lei, din care ei susţin doar 0,1 %. Deci doresc să facem noi totul şi ei doar să ia banii de la oameni. După această discuţie, au venit cu o pretenţie şi mai absurdă: să schimbăm noi, primăria, conductele vechi din oraş, pentru că nu vor mai corespunde. Bugetul local nu va putea susţine aşa ceva, pentru că încasările de taxe şi impozite locale au fost foarte greoaie. Nu avem altă soluţie decât finanţarea europeană sau guvernamentală. Şi-aşa, zilnic, auzim la televizor de sume fabuloase care vin în ţară. Vrem să vedem aceste fonduri spectaculoase! Nu ca până acum… nici măcar o rectificare! Suntem vai de steaua noastă!”, a mai precizat primarul oraşului Băbeni. Bogdan Ştefan a menţionat că, în prezent, aproximativ 60 la sută din localitatea sa beneficiază de gaze.