Acasă Diverse Direcţia pentru Sport şi Tineret Vâlcea, premiată la Gala Tineretului din România

Direcţia pentru Sport şi Tineret Vâlcea, premiată la Gala Tineretului din România

108
0

Gala Tineretului din România este un eveniment care îşi propune să recunoască meritele tuturor celor implicaţi în proiecte şi iniţiative cu şi pentru tineri din România. În cadrul evenimentului iniţiat şi organizat de Ministerul Tineretului şi Sportului, D.J.S.T. Vâlcea a concurat alături de celelalte direcţii din ţară, obţinând 2 premii importante din cele 10 secţiuni de premiere a performanţelor.


Astfel pentru “Cel mai bun proiect de tineret derulat de către un Centru de tineret”, D.J.S.T. Vâlcea a obţinut punctajul maxim cu proiectul “Speak up”, o iniţiativa a unor tineri, voluntari ai Centrului de Tineret Râmnicu Vâlcea care au identificat că atât ei, cât şi colegii lor au nevoie de cursuri care să le îmbunătăţească abilităţile şi competenţele de comunicare. Activitatea principală a constat într-un curs de public speaking timp de 3 zile pentru 20 de tineri. Cursurile, oferite volutar de trainerii ARDOR OLTENIA, s-au desfăşurat în weekenduri şi au cuprins 6 sesiuni, iar prin intermediul metodelor folosite, jocuri de cunoaştere şi intercunoaştere, jocuri de energizare, brainstormingul, prezentarea interactivă, jocul de rol, dezbaterea, analiza şi autoanaliza, tinerii şi-au dezvoltat abilităţi, competenţe şi atitudini în arta comunicării.
Şi la secţiunea “Cel mai bun proiect de tineret derulat de către DJST”, Vâlcea a urcat în fruntea clasamentului cu proiectul “Explorăm misterele naturii”, desfăşurat în vara acestui an. Ideea proiectului a pornit de la realitatea îngrijorătoare, că tinerii petrec din ce în ce mai puţin timp în natură, statisticile arătând că aceştia sunt tot mai sedentari şi afectati de efectele negative ale folosirii deviceurilor. Proiectul a fost pledoarie de a se “reîmprieteni” cu natura, de a face mişcare, de a fi îniţiati în tehnici de supravieţuire, de a relaţiona cu alţii tineri ca o alternativă la consumul excesiv de internet. La cele 5 ateliere au participat 50 de tineri din judeţul Vâlcea. Atelierere au fost facilitate de voluntari de la Organizaţia Naţională Cercetaşii României – Centrul Local Mircea Cel Bătrân. Tinerii au învăţat legile muntelui şi şi-au format abilităţi practice necesare pentru a se descurca în natură, şi-au însuşit un concept de viaţă sănătoasă, bazat pe mişcare în aer liber.
D.J.S.T. Vâlcea mulţumeşte organizatorilor şi juriului care a oferit aceste distincţii compartimentului tineret, cu promisiunea că în anul 2022 vom continua astfel de proiecte benefice pentru tinerii din judeţul nostru. Dorim ca pe această cale să urăm colaboratorilor şi tinerilor din judeţul Vâlcea un An Nou, plin de satisfacţii şi realizări, asigurându-i în continuare că în compartimentul de Tineret vor avea un partener deschis şi ambiţios în derularea proiectelor cu şi pentru tineri.
• Comunicat de presă D.J.S.T. Vâlcea