Dinu, Bîlă şi Ghiţă s-au întors din Las Vegas cu trei medalii

dinu SUA* sportivii vâlceni s-au întâlnit în SUA cu Mike Tyson, poate cel mai cunoscut boxer de peste ocean

Trei dintre sportivii de la secţia de karate a clubului Chimia au avut parte de o experienţă de vis. Paul Dinu, Andreea Bîlă şi Silviu Ghiţă au plecat în urmă cu două săptămâni peste ocean, pentru a cuceri America. După mai multe zile de „alergături”, prin locaţii de vis, vâlcenii au ajuns şi în Las Vegas. La Casino Paris, o sală de jocuri cu o capacitate impresionantă, situată în imediata apropiere a celebrei fântâni Bellagio, s-a desfăşurat un concurs de karate de anvergură, la care au fost prezenţi 1200 de participanţi de pe întreg mapamondul.

Dinu şi sportivii săi au confirmat aşteptările. Sportivii chimişti s-au întors de la US Open cu trei medalii. Andreea Bîlă a obţinut argintul, iar Paul Dinu şi Silviu Ghiţă – medaliile de bronz. „A fost impresionant, o deplasare reuşită din toate punctele de vedere. Au fost peste 1200 de concurenţi, 12 suprafeţe de luptă. Am reuşit să obţinem trei medalii la individual seniori, rezultate foarte importante şi frumoase pentru noi. Am plecat cu câteva zile mai de vreme în SUA, atât pentru a ne obişnui cu fusul orar, cât şi pentru a vizita câte ceva. Am vizitat New York, Los Angeles, Tijuana-Mexic, Hollywood, Beverly Hills şi Las Vegas. Am fost şi la Pawn Stars (Aşii Amanetului), ne-am întâlnit faţă în faţă cu Mike Tyson, am ajuns la Cirque du Soleil, am vizitat tot Las Vegas-ul, am făcut foarte multe poze. Pentru susţinerea materială din ultimul an competiţional, doresc să mulţumesc Consiliului Local şi Primăriei Râmnicului, Boromir, Nordic, CS Chimia, Federaţiei Române de Karate, DJST, ACS Sen Sport şi nu în ultimul rând domnului Grigore Crăciunescu. Mulţumim şi familiilor noastre, pentru că cei mai mulţi bani, necesari pentru această deplasare, i-a suportat din buzunarul nostru. Nu în ultimul rând vreau să le mulţumesc prietenilor din mediul online, presei şi tuturor celor care ne-au sprijinit. A fost un an greu, în care am adus pentru Vâlcea medalii de la competiţii organizate pe cinci continente, respectiv Asia, Oceania, America de Sud, Europa şi acum America de Nord. Am avut în trecut şi două cantonamente în Africa. Acum am închis cercul. Karate-ul m-a dus pe tot globul pământesc”, a declarat Paul Dinu, după experienţa de neuitat de care a avut parte.

Pentru Dinu & Co. urmează Campionatul Mondial de Karate Shotokan

Luni, 28 martie, Paul Dinu, Silviu Ghiţă şi Andreea Bîlă s-au întors din Las Vegas, iar marţi, 29 martie, îşi iau „zborul” către Polonia, acolo unde se va desfăşura Campionatul Mondial de Karate Shotokan. La această competiţie vor fi prezenţi mai mulţi sportivi din România. Vâlcenii pleacă la Mondiale împreună cu lotul naţional. Pentru deplasarea din Polonia, celor trei chimişti li s-a alăturat şi Nicolae Stanciu. (S.S.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button