Acasă Box ”Din păcate, nu e o glumă. Desrobitu a luat plângând decizia de...

”Din păcate, nu e o glumă. Desrobitu a luat plângând decizia de a se retrage. Să dea Dumnezeu să fie ultima mare pierdere a Vâlcii”

1496
0

Marcel Boboc, cel care l-a ajutat pe Mihai Desrobitu să se antreneze, să progreseze și să boxeze la profesioniști, spune că decizia anunțată de sportivul vâlcean pe o rețea de socializare, de retragere din activitate, este, din nefericire, cât se poate de reală.

”Din păcate, nu e nicio o glumă. Am vorbit cu Mihai. Plângea. E dureros să renunți după ce ai muncit atât, după atâtea sacrificii, dar asta e situația. Am încercat tot. Oamenii nu vin alături de noi. Se vrea altceva aici. Probabil că ar fi fost suficient mai puțin de jumătate din salariul unei handbaliste ca Desrobitu să continue să facă box de performanță. Nu s-a dorit. Nu mai am nici eu posibilitățile materiale din trecut, ca să pot să-l ajut mai mult. Doar la jumătate din cât ar avea el nevoie. Trebuia să meargă la Cluj, să-și reia antrenamentele acolo. Ne făcusem planuri, să mai boxeze în câteva meciuri la profesioniști, iar apoi să atace un titlu. Ne doream să aducem o centură europeană la Vâlcea. Am crezut tot timpul în potențialul lui. Sunt bucuros și mândru de ce a realizat până acum! Are un palmares bun pentru un copil neajutat de nimeni. Suntem la un alt nivel, la profesioniști, costurile au devenit din ce în ce mai mari. E o situație delicată și nu prea văd vreo ieșire. Să dea Dumnezeu să fie asta ultima mare pierdere a Vâlcii, pe plan sportiv!”, a transmis Marcel Boboc.

”Păcat de anii din spate, de munca depusă până acum! Din păcate asta se întâmplă în România, se pierd toți sportivii de performanță. S-a întâmplat și cu Angi o catastrofă, acum și tu… Saracul Marius (n.r. – Băluță)… se învârte în mormânt! Păcat”, a spus și Alexandru Obadă, pentru mulți ani ajutorul de nădejde al lui Marius Băluță, la antrenamentele de box.