Acasă Karate Din motive financiare, Antonio Totelecan nu va putea concura la Campionatul European...

Din motive financiare, Antonio Totelecan nu va putea concura la Campionatul European de karate din Danemarca

826
1


  • spune Mihai Ioniţă, directorul Clubului Sportiv Şcolar din Rm. Vâlcea

Antonio Romeo Totelecan este unul dintre cei mai valoroşi sportivi ai secţiei de karate de la Clubul Sportiv Şcolar din Rm. Vâlcea. Din păcate, din cauze financiare, acesta nu va putea participa la Campionatul European din Danemarca, din această lună. Potrivit afirmaţiilor antrenorului Marian Ioniţă, care e şi directorul instituţiei amintite, pentru deplasare, talentatul karateka ar fi avut nevoie de circa 800 de euro.

Mihai Ioniţă, director CSŞ:
„În această perioadă, Federaţia nu are banii necesari pentru a suporta deplasarea sportivilor”

„Antonio Totelecan a fost selectat de către antrenori pentru a participa cu lotul naţional la competiţia supremă din Danemarca, din februarie. Federaţia de specialitate nu dispune în această perioadă perioadă de banii necesari pentru a le asigura sportivilor acea deplasare peste hotare. Sarcina financiară a fost pasată către cluburile de care aceştia aparţin, iar noi nu am avut de unde să adunăm cei 800 de euro, aşa că Antonio Totelecan nu va merge la această întrecere”, a precizat Ioniţă.
Acesta a explicat în continuare care sunt motivele pentru care s-a ajuns, din păcate, la o asemenea situaţie. „Nu putem să alocăm suma aceea de la CSŞ deoarece, în momentul în care vrem să plătim o deplasare peste hotare a unui sportiv, reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale ne spun că nu dau bani pentru aşa ceva, pentru că toate costurile trebuie să fie achitate de Federaţii. Iar cum cea de karate nu are bani deocamdată, nu am putut susţine deplasarea lui Antonio Totelecan în Danemarca”, a spus Mihai Ioniţă.

Mihai Ioniţă, director CSŞ:
„Ne zbatem să participăm la competiţii pentru că facem totul din plăcere şi din dragoste pentru sport”

Directorul de la CSŞ a mai afirmat că, în perioada aceasta de început de an, apelează în general la părinţi pentru a suporta deplasările măcar la competiţiile din ţară. „Aceştia ne sprijină activitatea cu bani, cam circa 400 de lei de copil, pe care apoi îi decontăm când ne vine bugetul de la MEN. Dacă n-am proceda astfel şi n-am apela la sprijinul părinţilor, riscăm să ratăm toate competiţiile. Recent, am participat la o întrecere din cadrul Youth League şi am avut noroc că am avut bani disponibili la clubul meu, Ioniţă Sport Center, deşi am reprezentat CSŞ-ul. Ne zbatem să participăm pentru că ne interesează şi facem totul din plăcere şi din dragoste pentru sport! Performanţa se face foarte greu, cu multe eforturi!”, a concluzionat Mihai Ioniţă. (N.C.)

1 COMENTARIU

  1. Pai daca pe taica So Totelecam Romeo il Doare undeva de propriu copil si nu-l sprijină, mai bine sa bage bani in mașina decat in propriul copil, RUSINE SA II FIE!