Acasă Liga III Derby-ul suferinţei, în Treapt! Flacăra şi Minerul, pentru ultima dată adversare în...

Derby-ul suferinţei, în Treapt! Flacăra şi Minerul, pentru ultima dată adversare în acest sezon de Liga a III-a

332
0

Sâmbătă, 21 mai, de la ora 18.00, Flacăra Horezu şi Minerul Costeşti îşi dau întâlnire în Treapt. Va fi ultimul duel din Liga a III-a între cele două. Sperăm doar din acest sezon, iar în următorul să fie din nou adversare în acest eşalon. Sportiv, nu mai pot demonstra nimic. ”Olarii” au de doi lei speranţă să treacă în faţa Craiovei în clasament. ”Satelitul” are cinci puncte peste, cu două etape înainte de final. Ar însemna ca Horezu să bată tot, iar Craiova să piardă ambele jocuri, scenariu greu de realizat. Flacăra şi Minerul sunt pe ultimele două poziţii şi gândurile se îndreaptă doar spre un colac de salvare venit din partea FRF, care ar putea da curs solicitărilor de la Horezu şi Costeşti, de a rămâne în Liga a III-a, dacă nu vor fi suficiente înscrieri pentru completarea campionatului viitor. Deşi derby-ul local nu mai are nicio importanţă în clasament, cu siguranţă fiecare dintre cele două rivale îşi doreşte victoria, pentru a lăsa o impresie bună. În acest meci, Lucian Giurcă, antrenorul gazdelor, nu se va putea baza pe Ivan, suspendat (cumul de galbene) şi nici pe Bîrzan, care a suferit o entorsă la meciul cu Potcoava şi se află în recuperare. Este posibil să nu poată intra nici în ultima etapă a sezonului.

”Am venit cu încredere la Horezu. Erau şanse mici de salvare, dar am crezut că le putem valorifica şi vor creşte. Îmi pare rău că nu am reuşit mai mult. Au fost jocuri în care meritam o recompensă în puncte mai mare. Continui să cred că avem jucători buni. Nu e un lot de locul pe care ne aflăm. Sunt băieţi tineri, cu viitorul în faţă. În afară de Raul Nistor, Vladu, dintre ceilalţi, cei mai în vârstă sunt Traşcă şi Ion Marian, la 26 de ani. Eu cred că în cazul multora vor apărea rezultate mai bune în viitor. Mai sunt două meciuri, le pregătim cum trebuie şi vedem ce va fi ulterior. Urmează cel cu Costeşti. Normal, şi noi, şi ei, ne dorim să câştigăm. La meciuri de acest gen nu contează cine e mai sus în clasament. Se egalizează valorile. Era bine ca miza să fi fost alta. Din păcate, e un derby local al suferinţei. Pentru noi va fi ultimul meci acasă. În ultima etapă mergem la Roşiori”, a precizat antrenorul horezenilor.

”Nu e niciun derby. Din păcate, e de plâns că am ajuns în această situaţie. Nu e o mândrie că se întâlnesc două echipe de pe ultimele două locuri în Liga a III-a. Trebuia să fim mai sus, nu aici. Ne pare rău. Am avut nişte meciuri în mână. Puteam avea mai mult puncte. E greu să motivezi şi jucătorii când te uiţi pe clasament, ştii că nu se mai poate face nimic. Din vară, nu ştiu ce va fi. În acest moment, suntem retrogradaţi. Mai avem două meciuri în care vom încerca să lăsăm o impresie bună şi aşa cum s-a întâmplat în ultimele partide, să oferim şansa să joace şi celor care au făcut-o mai puţin pe parcursul sezonului”, a spus şi Marius Vlădoi, managerul de la Costeşti.