Acasă Liga III Derby local încheiat nedecis, dar cu patru goluri

Derby local încheiat nedecis, dar cu patru goluri

671
0

Sâmbătă, 7 noiembrie, stadionul Municipal din Zăvoiul vâlcean a găzduit unul dintre derby-urile locale din Liga a III-a, dintre Minerul Costești și Flacăra Horezu. În ultimele două etape de pe teren propriu, ”minerii” nu au pierdut. Era un avertisment pentru ”olari”, care au încercat să-și ia toate măsurile pentru a scoate un nou rezultat bun în deplasare.

Au trecut doar 10 minute de la primul fluier al arbitrului și deja Flacăra era în avantaj. Zotică a fost neglijent în defensivă, Sebi Preda a profitat de eroarea gazdelor și a marcat pentru 1-0 în favoarea horezenilor. Au urmat alte trei ocazii importante pentru oaspeți. Adi Popa, Dinu au ratat din situații clare. Marius Vlădoi a demonstrat că, într-adevăr, ”via bătrână face vinul bun”. La 49 de ani a avut câteva parade de pus în ramă. A fost providențial pentru echipa sa, atât în prima repriză, cât și într-a doua.

La fel ca în meciul cu Mediaș 2, după ce oaspeții au ratat, gazdele au marcat. În minutul 22, Ciprian Vlădoi a reușit să câștige o poziție bună în ofensivă, a trimis o pasă pe culoar, în centru, pentru Vali Mihalcea, care nu a mai avut nevoie de alte încercări pentru a înscrie. A valorificat situația în care s-a aflat și a restabilit echilibrul pe tabelă. Horezenii au încercat să revină la timonă. În minutul 35, și-au creat o nouă oportunitate de a înscrie după o fază controversată. Gazdele au cerut o lovitură liberă la centrul terenului în urma unui duel între Rădulescu și Precup. Răducu a căzut, pretinzând că a fost lovit de adversar. Jocul a continuat, însă ”olarii” nu au reușit să-l învingă pe Vlădoi. Rădulescu a primit îngrijiri medicale, având buza sângerândă. La poarta cealaltă, în minutul 44, ”minerii” puteau trece în avantaj. O acțiune inițiată de Mihalcea în partea stângă s-a finalizat cu șutul lui Zotică. Mingea s-a oprit în transversală, fiind atinsă și de Eftimie. Până la urmă s-a marcat din nou. În minutul 45, o minge deviată de Rădulescu a ajuns la Vali Mihalcea, care a șutat ”cu sete” și a dus scorul la 2-1. Gazdele au intrat la pauză în avantaj.

În partea secundă, Flacăra a continuat să-și creeze ocazii mari de gol. În minutul 55, oaspeții au fost aproape de egalare, însă șutul lui Bălan s-a oprit în bara laterală. Apoi Adi Popa a avut golul de 2-2 în gheată, dar a prins mingea rău și nu a găsit spațiul porții. În minutul 59 s-a înscris din nou în Zăvoi. După o fază fixă, un corner executat de Precup, Bălan s-a înălțat dintre apărătorii Minerului, a trimis cu capul spre poartă, Vlădoi a respins scurt, Sebi Preda a fost atent și a împins balonul în plasă. Astfel, după ce Mihalcea a reușit ”dubla”, și Preda a făcut la fel.

În minutul 67, Adi Popa l-a găsit în poziție ideală pe Dinu, care a reușit să-și întoarcă adversarul, în careu, apoi a căzut, solicitând penalti. Ca și la faza în care gazdele au cerut eliminarea unui adversar, arbitrul a lăsat jocul să continue. Au urmat alte câteva intervenții bune ale lui Vlădoi, care a închis poarta până la final. Se poate spune că a fost omul meciului, deși oricare din cei doi marcatori pot concura la acest ”titlu”.

Vlădoi senior nu a avut ocazia să se întreacă în parade cu fiul său. Denis a fost doar rezervă, poate și pentru a fi menajat și a nu lăsa loc de interpretări.

Partida s-a terminat, așadar, nedecis, cu un rezultat care nu supără prea mult niciuna dintre tabere, dar nici nu le oferă un avantaj important. Ambele formații și-au păstrat locurile în clasament după această rundă. Flacăra e pe 6, iar Minerul pe 9, diferența dintre cele două fiind de doar patru puncte, cu mențiunea că ”olarii” mai au o restanță de jucat.

În derby-ul local, Minerul Costești nu s-a putut baza pe Nicolaescu și Mihăilă, iar Flacăra i-a avut indisponibili pe Mihăescu, Simeanu, Stănică, Mehedințeanu.

Minerul Costești: Vlădoi – Vladu, Zanfir, Trașcă, M. Vlad, R. Negoiță, Rădulescu (75 – Preda), Păun (53 – Mazilu ), Zotică, Vlădoi (90+2 – Casoni), Mihalcea.

Flacăra Horezu: Eftimie – Bălan, Moldovan (34 – Nuță), Munteanu, Grosu, Precup, Nistor, Dinu, Preda, Dobrescu, A. Popa.