Acasă Politica Deputatul Eugen Neaţă, în mijlocul comunităţilor din Horezu, Dănicei şi Popeşti. Va...

Deputatul Eugen Neaţă, în mijlocul comunităţilor din Horezu, Dănicei şi Popeşti. Va fi ”pe teren” şi de Rusalii

130
0
Deputatul Eugen Neaţă este unul dintre parlamentarii vâlceni care intră în contact cu oamenii. Cunoaşte judeţul şi problemele cu care se confruntă comunităţile locale. Un alt prilej pentru a le asculta păsurile şi a culege informaţii pentru viitoarele propuneri legislative l-au reprezentat sărbătorile locale. Eugen Neaţă a fost, în week-end, la Popeşti, Horezu şi Dănicei. Sfârşitul de săptămână care urmează şi începutul celei viitoare, dedicate Rusaliilor, va fi la fel de plin. Îl vor găsi tot pe teren. Se organizează evenimente în mai multe zone ale judeţului dedicate căluşului.

”La finalul lunii trecute am sărbătorit oraşele Călimăneşti şi Râmnicu Vâlcea. Acestea sunt sărbători locale fixate prin atestare documentară. În iunie a început seria sărbătorilor locale tradiţionale, în majoritatea lor stabilite cu multă vreme în urmă pornind de la tradiţii locale. Am participat la sfârşit de săptămână la sărbătoarea comunelor Dănicei şi Popeşti. Lor le-a urmat Cocoşul de Hurez, marea noastră sărbătoare regională. Am fost mai întâi la Popeşti, la invitaţia primarului Aurora Măgură. Am spus-o de multe ori mai înainte: îmi place întotdeauna să merg la Popeşti pentru că de aici a început cariera mea profesională. Cunosc pe mai toată lumea din această comună. Până şi pe cei din generaţiile mai noi, pentru că nu am lipsit niciodată din Popeşti. Nici la sărbătorile legale, nici la alte evenimente. Reamintesc ca aici m-am documentat pentru iniţiativa mea legislativă legată de accesul mai simplu al oamenilor la lemnul din propriile păduri. Amendarea nejustificată a unui sătean care primise permisiunea proprietarului să ia câteva vreascuri din pădurea sa a declanşat nu numai iniţiativa legislativă pe care am depus-o în Parlamentul României, ci şi o donaţie consistentă de lemne pe care am făcut-o celui pedepsit de o lege strâmbă şi nedreaptă. Oamenii cu care m-am întâlnit la sărbătoare m-au îndemnat să procedez la fel cu toate necazurile pe care le întâmpină zi de zi. Am petrecut alături de ei şi de primăriţa lor şi le-am ascultat opiniile şi nevoile cu mult interes. Am fost apoi la Dănicei. La fel ca în Popeşti, oamenii cu care am vorbit au vrut să afle cât mai multe noutăţi despre ceea ce urmează în politica naţională. Ce urmează în seria de decizii guvernamentale şi în cea de legiferare din parlament. Îngrijorările lor se îndreaptă către scumpirea vieţii şi mai puţin către situaţia internaţională. Am răspuns la multe dintre întrebări şi am promis să acţionez în plan parlamentar cum ştiu mai bine. Prin iniţiative legislative, în primul rând.

La Cocoşul de Hurez s-a adunat foarte multă lume în acest an. Sărbătoarea s-a ţinut fără restricţiile impuse de pandemie. Primarul Nicolae Sărdărescu ne-a însoţit printre oameni, pe mine şi grupul social-democrat, în frunte cu preşedintele nostru, Constantin Rădulescu. Am fost încântat să aud de la oamenii întâlniţi cât de mult beneficiu aduce legea supranumită Eugen Neaţă, care permite pensionarea anticipată, fără penalizări, a celor care au locuit mai mult de trei decenii în jurul oraşelor Râmnicu Vâlcea şi Berbeşti. Ne-am desfătat privirea admirând creaţiile meşterilor populari şi am cumpărat, cum fac de obicei, câteva obiecte de ceramică. Trei sărbători locale, trei ocazii de bucurie şi comunicare cu sute şi sute de vâlceni”, a transmis deputatul PSD, referitor la cele mai recente evenimente la care a participat.