Acasă Politica Deputatul Eugen Neaţă, în vizită la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului. Vâlcea...

Deputatul Eugen Neaţă, în vizită la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului. Vâlcea ar putea reprezenta România la un mare târg din Londra, cu specific pe turismul balnear

76
0

În luna noiembrie a acestui an, la Londra se va organiza unul dintre cele mai mari târguri de turism din lume. Parlamantarul vâlcean Eugen Neaţă consideră că Vâlcea ar putea reprezenta cu succes România la acest eveniment. A purtat o discuţie în acest sens inclusiv cu secretarul de stat Lucian Ioan Rus. A profitat de vizita făcută la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului şi pentru a afla cum poate veni şi mai mult în sprijinul turismului şi al celor care activează în acest domeniu prin repararea unor erori legislative.
”O discuţie telefonică mi-a îndreptat atenţia din nou către turism. Nu că nu aş urmări continuu evoluţia acestui domeniu în judeţul Vâlcea, în primul rând. O fac din convingerea că este domeniul viitorului nostru economic pe aceste meleaguri, am mai spus. De data aceasta, directorul general al societăţii comerciale Băile Govora SA m-a întrebat dacă ştiu ceva despre intenţia ministerului care se ocupă de turism de a participa la un mare târg care se va ţine la Londra în viitorul apropiat, cu specific preponderent pe domeniul turismului balnear. Întrebarea a fost un bun prilej pentru o vizită la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, unde m-am întâlnit cu secretarul de stat Lucian Ioan Rus. I-am vorbit, cum fac de obicei, despre amploarea pe care a luat-o turismul în judeţul Vâlcea, despre creşterea capacităţilor de cazare şi de tratament la nivelul staţiunilor balneare de la noi, dar şi despre turismul montan, cu un ritm accelerat de creştere în localităţile de pe Valea Lotrului, la Obârşia Lotrului şi mai departe, pe Transalpina. Am comentat împreună modificările legislative pe care le-am semnat eu însumi în Parlamentul României, pentru înlesnirea investiţiilor în turismul montan. Schi în România, se numeşte una dintre aceste iniţiative. Am primit de la Lucian Ioan Rus şi câteva idei pentru iniţiative legislative viitoare, care să ajute în principal pe cei care investesc în acest domeniu. Un alt subiect al discuţiei noastre a fost înfiinţarea Organizaţiilor de Management al Destinaţiei, subiect foarte atractiv pentru cei care se asociază pentru a-şi optimiza efortul de promovare a serviciilor turistice. Există o cale de urmat pentru autorizarea unui OMD: https://turism.gov.ro/web/prima-pagina/omd/. Aşa cum există şi căi de acces a fondurilor guvernamentale pentru investitorii în turism: https://turism.gov.ro/web/investitii-in-turism/. La fel, pentru participarea la târguri de turism: https://turism.gov.ro/web/targuri-2/.
Secretarul de stat Lucian Ioan Rus s-a arătat interesat de o întâlnire directă cu investitorii în turismul vâlcean, pentru a discuta mai direct şi mai aplicat la nevoile pe care aceştia le au şi la soluţiile de sprijin guvernamental. Relatez această întâmplare şi pentru a arăta cum, în două-trei zile, de la un telefon şi de la o simplă întrebare, se poate ajunge la discuţia directă, faţă în faţă, cu cei care pot influenţa prin decizia lor bunul mers al unui domeniu de activitate. Nu mă îndoiesc de faptul că marii investitori în turismul vâlcean şi administraţiile localităţilor cu acest profil economic sunt interesate în egală măsură de un dialog la acest nivel în viitorul cel mai apropiat, pe subiectul atât de preocupant al turismului vâlcean. Ne putem ocupa împreună de realizarea acestui eveniment”, a transmis deputatul PSD Eugen Neaţă.