Acasă Politica Deputatul Eugen Neaţă, demersuri clare pentru eliminarea piedicilor legislative care stopează investiţiile...

Deputatul Eugen Neaţă, demersuri clare pentru eliminarea piedicilor legislative care stopează investiţiile în turismul montan

65
0

Săptămâna trecută, mai exact pe 29 iunie, deputatul PSD Eugen Neaţă a depus la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor, pentru dezbatere şi aprobare, în regim de urgenţă, o nouă propunere legislativă, de această dată pentru modificarea şi completarea Legii 526/2003, care are drept scop aprobarea Programului naţional de dezvoltare a turismului «Schi în România». Speră ca iniţiativa sa aibă finalitatea dorită, iar investiţile în turismul montan să fie, astfel, încurajate.


”Este o mai veche preocupare a mea, dar la fel sunt şi ambiţiile antreprenorilor de a dezvolta turismul în condiţii normale de dezvoltare. În fapt, există foarte multe prevederi legale care stau în calea planurilor de dezvoltare a capacităţilor de cazare şi de divertisment în zona staţiunilor montane. Mai toate se găsesc în Codul Silvic care, sub motivul protejării fondului forestier, impune condiţii care blochează şi cele mai mărunte intenţii publice sau private de a dezvolta şi moderniza staţiuni montane în România. Am mai spus aici, dar voi relua până se înţelege, în ce se opreşte iniţiativa privată în turismul montan din România. Ba în suprafeţele minuscule acceptate de lege pentru a fi trecute din fondul forestier în cel construibil, ba în imposibilităţi cum este aceasta a compensării suprafeţelor prin împădurirea unor terenuri … inexistente. (…) Noi, în judeţul Vâlcea, suntem foarte interesaţi de fluidizarea legislaţiei care s-a poticnit în fricile unuia şi ale altuia şi ţin pe loc mari idei de investiţii, cum este staţiunea montană de la Obârşia Lotrului. Ştiţi foarte bine la ce mă refer pentru că urcaţi dimineaţa la schi şi sunteţi nevoiţi să plecaţi înainte de căderea nopţii către casă din lipsă de locuri de cazare şi de divertisment. Ca să poată unii dormi liniştiţi sub păturica lor că nu pică frunza din copaci fără voia lor de vătafi.
Iniţiativa mea legislativă poate lecui de frică pe cei care stau în calea dezvoltării fireşti a economiei româneşti, pozând în mari apărători ai avuţiei naţionale”, a declarat Eugen Neaţă.