Acasă Politica Deputatul Eugen Neaţă a avut 234 de iniţiative. 78 au devenit legi!

Deputatul Eugen Neaţă a avut 234 de iniţiative. 78 au devenit legi!

78
0

Eugen Neaţă este unul dintre parlamentarii vâlceni cu o activitatea bogată. Nu semnează doar ştatul de plată, la sfârşit de lună, precum mulţi alţii, ci se implică pentru corectarea unor legi prost făcute, care îngreunează şi pun piedici atât oamenilor de rând, cât şi autorităţilor locale, specialiştilor din anumite domenii. Deputatul PSD se poate lăuda cu 234 de iniţiative legislative şi mii de amendamente. Dintre iniţiative, 78 au devenit legi. Una dintre cele al căror efect a fost apreciat pe plan judeţean este chiar legea denumită Eugen Neaţă, prin care persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluare remanentă a exploatărilor de cărbuni sau fabricării produselor chimice beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani, fără penalizare. Legea se aplică pe plan judeţean pentru Municipiul Rm. Vâlcea şi oraşul Berbeşti, precum şi în localităţile aflate pe o rază de 8 kilometri în jurul acestora. Dintre cele mai recente, amintim şi faptul că s-a modificat, la propunerea sa, legea contravenţiei, prin care contestaţia se poate face acum la locul de domiciliu sau unde s-a săvârşit fapta. A mai fost adoptată modificarea legii 526/2003 pentru aprobarea programului naţional de dezvoltare a turismului. În anexa acesteia au fost introduse toate zonele cu potenţial pentru dezvoltarea domeniului schiabil şi practicarea altor sporturi de iarnă, cu potenţial turistic, din Judeţul Vâlcea, aşa cum i-au fost comunicate de primarii din Horezu, Vaideeni, Malaia, Voineasa, Perişani. Legea ”Ski în România” simplifică scoaterea definitivă din fondul forestier sau din circuitul agricol atât de către beneficiarii unităţilor administrativ teritoriale, cât şi de persoane fizice sau juridice. De asemenea, la iniţiativa sa a fost aprobată legea privind transmiterea unor suprafeţe de fond forestier din grupa I funcţională – vegetaţia forestieră cu funcţii speciale de protecţie din domeniul public al statului şi din administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor, în domeniul public al unor unităţi administrativ-teritoriale. Pe plan local, municipiul Râmnicu Vâlcea a avut posibilitatea să preia în patrimoniul propriu 46 de hectare din Dealul Capela. Autorităţile locale au anunţat că dealul Capela se va transforma în pădure-parc. Sunt multe alte legi modificate în domeniul rutier. Eugen Neaţă a făcut demersuri şi pentru modificarea şi completarea Legii Educaţiei Fizice şi Sportului, în sensul stimulării performanţelor sportive majore prin includerea printre beneficiarii unei rente viagere a tuturor sportivilor (şi antrenorilor lor) care au obţinut medalii de aur, argint şi bronz la competiţiile internaţionale de seniori.

”Temele principale ale politicii social-democrate în perioada care urmează sunt bugetul naţional şi pachetul social pentru 2023”

În paralel se implică şi în proiectele politice ale partidului pe care îl reprezintă. ”Temele principale ale politicii social-democrate în perioada care urmează sunt bugetul naţional şi pachetul social pentru anul viitor. Efortul nostru politic se îndreaptă acum spre asigurarea cu resurse financiare a întregii societăţi româneşti şi spre protejarea categoriilor sociale care au nevoie de sprijin pentru a trece prin crizele momentului. Punerea în siguranţă a funcţionării tuturor domeniilor de activitate în plan naţional şi asigurarea cu resurse a celor care au nevoie de sprijin sunt cei doi poli de interes ai politicii social-democrate româneşti. Particip la acest proiect politic din poziţia de deputat de Vâlcea în Parlamentul României susţinând prin votul meu concret şi prin iniţiativele mele legislative munca tuturor colegilor mei, desfăşurată atât în plan local cât şi în plan naţional. M-am văzut cu multă lume în ultima vreme. Speranţele celor mai mulţi se îndreaptă către cei care au soluţii pentru problemele administrative şi pentru problemele umane din România. Multe lucrări pe şantierele din localităţile rurale s-au oprit din cauza finanţărilor insuficiente sau întrerupte/amânate din diverse motive. Speranţele celor care administrează aceste localităţi sunt de fluidizare a operaţiunilor financiare şi de o mai consistentă prezenţă a proiectelor lor în viitorul buget naţional. În acelaşi timp, oamenii, în general, privesc cu îngrijorare spre momentul în care cheltuielile familiei lor vor fi depăşite de preţurile de neoprit ale energiei şi ale bunurilor de strictă necesitate. Politica de protejare a populaţiei vulnerabile în faţa acestui pericol, formulată şi aplicată de noi încă de la începutul acestui an, trebuie să meargă mai departe sub forma unui pachet de sprijin cât mai acoperitor pentru categoriile care nu pot face faţă creşterii preţurilor la produsele de strictă necesitate. Liderii naţionali ai Partidului Social Democrat vorbesc astăzi cu prioritate despre proiectarea în timp util a bugetului pentru anul viitor şi despre un pachet de măsuri sociale care să sprijine în mod specific categoriile de oameni care au nevoie de acest suport. Politica momentului este despre soluţiile la marile probleme care îi frământă pe cei mai mulţi dintre noi”, a precizat Eugen Neaţă.