Liga IIILiga IVFotbal

Demonstrație de forță! Sparta a promovat en-fanfare în Liga a III-a!

Duminică după-amiază, pe cod roșu de caniculă, pe ISport Arena s-a jucat fotbal. Campioana Ligii a IV-a vâlcene, Sparta Rm. Vâlcea, a înfruntat cea mai bună echipă din Olt, Iris Titulescu, în manșa retur a barajului pentru promovarea în Liga a III-a. În tur, confruntarea dintre cele două s-a terminat la egalitate, 1-1 (a egalat pentru echipa vâlceană, în minutul 90, Ștefan Pașoi). La retur, elevii lui Mihai Lungan și Romeo Chelcea au făcut o adevărată demonstrație de forță. Au câștigat fără dubii partida din fața propriilor suporteri, cu scorul de 4-0. Trupa olteană a părut o echipă de pluton pe lângă cea vâlceană. Gazdele s-au instalat din start în jumătatea adversă de teren, iar ocaziile au apărut din primele minute. Uță, din lovitură liberă, Streinu, Preda au avut șansa deschiderii scorului. Oaspeții au replicat cu o lovitură liberă executată bine de Vătui. Dozescu a fost atent și a scos balonul de sub transversală. În minutul 20, Sparta a preluat conducerea după o fază frumoasă creată de Mihăilă. Bobi a pătruns în stânga, a făcut bicicleta și a trecut ca printre jaloane de trei-patru apărători adverși. A urmat un un-doi cu Cazan și finalizare reușită: 1-0. Streinu a avut șansa de 2-0, dar a ratat dintr-o poziție ideală. Andronache a mai dat, de la Titulescu, emoții la o fază lateral stânga, dar acțiunea s-a oprit în blocaj. S-a intrat la pauză la 1-0.

În partea secundă, Sparta s-a dezlănțuit. Oltenii au căzut definitiv. Golul de 2-0 le-a turnat și mai mult plumb în picioare. A venit în minutul 53. Cazan a primit o pasă pe culoar și l-a executat pe Zaharia, portarul advers. Imediat, a venit momentul primelor schimbări în tabăra campioanei Vâlcii. Au intrat Zanfir și Andi Petrescu. Ultimul, la prima atingere de balon, a și marcat. În minutul 59, cu un șut de la distanță, Petrescu a majorat diferența: 3-0. Zanfir, Pușcatu au mai ratat din situații clare. Edi Pușcatu a închis, până la urmă, tabela la 4-0, din minutul 85. A fost un gol frumos, un șut care s-a dus întâi în bară și apoi, cu mantă, în poartă. Sparta a promovat în Liga a III-a și a declanșat fiesta! ”Ce echipă avem”… și ”să vină banii au băieți”, au fost ”cântecele” preferate de spartani. Felicitări, băieți!

Sparta Rm. Vâlcea: Dozescu – Dobre, Uță, Chebar, Bucei, Al. Chiripuș, D. Preda, Șt. Popa, Cazan, Mihăilă, Streinu. Au mai jucat: Zanfir, Petrescu, Pașoi, Pușcatu și Neamu.

Iris Titulescu: Zaharia – Mincă, Andronache, Ana, Vătui, Musa, Pîslaru, Dascălu, Ioncea, Beuș, Tuică. Au mai intrat: Comănescu, Burcea și Fărcășeanu, practic toți jucătorii de câmp disponibili (a mai fost pe bancă și o rezervă de portar).

Revenim și cu alte detalii…

Articole Similare

Back to top button