Acasă Liga Nationala Dedu:”Până echipele nu vor avea 14 zile de pregătire în sală, nu...

Dedu:”Până echipele nu vor avea 14 zile de pregătire în sală, nu pornim competiţiile”

96
0

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal a vorbit despre situaţia la zi din handbalul românesc şi momentul de pornire al competiţiilor. Situaţia generală provocată de Pandemia de Coronavirus afectează în continuare handbalul românesc. De aproape o lună echipele s-au reunit şi se pregătesc în aer liber, în aşteptarea momentului în care vor putea intra în sală. În mod normal, în luna august ar trebui să se joace atât Liga Florilor MOL, Liga Zimbrilor, cât şi meciurile Final Four-ul Cupei României FAN Courier, atât la masculin, cât şi la feminin, însă lucrurile par că nu se îndreaptă în direcţia cea bună. Ţara noastră înregistrează zilnic un număr din ce în ce mai mare de îmbolnăviri, astfel că nu se pune problema ridicării restricţiilor, iar pentru sportivi acest lucru înseamnă încă o piedică în a se antrena normal. Preşedintele FRH, Alexandru Dedu, întăreşte acest lucru şi afirmă că sănătatea şi integritatea jucătorilor primează.

”Într-un moment de anormalitate, să văd echipele pregătindu-se pe stadioane de fotbal, este o normalitate. Nu ştiu cât va mai dura această situaţie, mai avem aproape două săptămâni timp să luăm o decizie cu privire la desfăşurarea competiţiilor în luna august. Dacă echipele nu vor avea minim 10 zile, două săptămâni, de pregătire în sală în condiţii de joc, nu vom avea aceste evenimente luna următoare. Nu ştiu dacă vor fi meciuri, este posibil să fie, posibil să nu fie. Noi am încercat prin tot ce am putut să-i stimulăm pe sportivi să-şi continue activitatea pentru că mai devreme sau mai târziu Pandemia se va termina şi n-am vrea să vedem că anumite structuri se vor desfiinţa şi că sportivii se accidentează” – Alexandru Dedu, preşedinte Federaţia Română de Handbal.

”Nu sunt fericit că pandemia m-a prins într-o poziţie de decizie”

Şeful FRH mărturiseşte că nu i-a fost uşor să conducă acest for în perioada ciudată pe care o traversăm. ”Nu sunt fericit că Pandemia m-a prins într-o poziţie de decizie, nu e uşor, vorbim despre soarta a mii de oameni şi bucuria a milioane de oameni care iubesc handbalul. Nu este uşor, dar încercăm să o scoatem la capăt” – Alexandru Dedu, preşedinte Federaţia Română de Handbal.
Dedu a mai vorbit de situaţia echipelor naţionale feminine şi masculine, precizând că mizează pe rezultate bune la nivelul ambelor selecţionate. În plus, şeful FRH încearcă să vadă şi plusurile perioadei în care ne aflăm.
”Dacă vedem partea plină a paharului, într-un moment dificil al handbalul românesc, pandemia a fost o gură de oxigen… sună ciudat în această situaţie, dar mă refer la faptul că a egalat un pic şansele tuturor echipelor, că au stat toate în aceeaşi măsură, sperăm ca fetele de la Corona să aibă drept de joc, ar ajuta mult echipa naţională. Apoi, în cazul în care vom putea să ne antrenăm, fetele vor apuca să stea mai mult timp împreună, iar asta contează enorm” – Alexandru Dedu, preşedinte Federaţia Română de Handbal.

”Am încredere în Rareş Fortuneanu”

Alexandru Dedu este sigur că ”tricolorii” vor face treabă bună sub comanda lui Rareş Fortuneanu.
”Am mare încredere în Rareş Fortuneanu, este un tânăr corect care a răzbătut într-o lume a handbalului super modern, civilizată şi de mare calitate şi a făcut-o singur. Nu este uşor să termini handbalul în Franţa şi în termen scurt să ajungi antrenor principal în prima ligă. Este al doilea antrenor în şase ani de când sunt preşedinte la FRH care mi-a arătat un plan de dezvoltare al handbalului românesc. Asta spune că pe acest om îl preocupă şi iubeşte handbalul, iar în astfel de oameni noi trebuie să investim” – Alexandru Dedu, preşedinte Federaţia Română de Handbal.

Mondialul de tineret de la Bucureşti, în grafic

Dedu afirmă că cel mai important eveniment sportiv care ar urma să se dispute în anul 2020 în România, Campionatul Mondial feminin de handbal pentru tineret, este în grafic.
”Campionatul Mondial de tineret este o certitudine pe hârtie că se va desfăşura la Bucureşti între 1-13 decembrie, în sălile Polivalentă şi Dinamo. Asta e tot ce ştiu acum. Avem tot ce ne trebuie, programul competiţiei, noi suntem pregătiţi, aşteptăm doar lumina verde să începem” – Alexandru Dedu, preşedinte Federaţia Română de Handbal.
(Sportsnet Group)