Administratie

Decizia de neeligibilitate a proiectului de canalizare, ANULATĂ! Comuna Păușești Otăsău va avea sistem de colectare a apelor uzate

Zilele trecute, primarul Cătălin Avan a primit o veste extraordinară. Demersurile sale au avut succes. Decizia de neeligibilitate a proiectului de canalizare a fost anulată.

”Am primit vestea formidabilă că ne-a fost admisă contestația formulată împotriva deciziei de neeligibilitate pentru canalizare, în PNRR. Am depus proiectul în luna martie a acestui an și în urma analizei eligibilității proiectelor depuse, Comuna Păușești-Otăsău a fost exclusă de la finanțarea din acest program de către funcționari experți/verificatori care, fie habar nu au de meseria pe care o practică, fie de la Vâlcea așa au primit «sfaturi» (de la cei care ne poarta sâmbetele de câțiva ani, invidioși pe realizările din Păușești)! Am formulat contestația necesară și normală la comisia care este numita de Comisia Europeană, pentru a supraveghea alocarea fondurilor europene în România și, cum era normal și logic de la bun început (aveam un proiect foarte bun), contestația A FOST ADMISĂ! Vom semna cât de curând contractul de finanțare, urmând ca anul viitor să trecem la implementarea proiectului! Este un sistem public inteligent de colectare și epurare a apelor uzate, având în componența sa 50 microstații de epurare a apelor uzate și ce este foarte important, nicio stradă sau drum asfaltat nu va fi afectat, acestea fiind amplasate pe ambele părți ale drumurilor, fiecare deservind 20-25 de gospodării, în condiții de securitate biologică de top! Mulțumesc Casei de Avocatura Voinescu Lawyers care ne-a ajutat gratuit să luptăm pentru dreptate! Alături de mine în această luptă a fost și primarul comunei Măciuca, Mugur Mărcoianu (descalificat la fel de abuziv de aceiași  funcționari din minister), căruia îi mulțumesc! Ne-am sfătuit și consiliat reciproc, fiindu-ne mult mai ușor, împreună! Urmează alte vești senzaționale pentru viitorul frumoasei localități Păușești!”, a explicat Cătălin Avan.

Acesta a mai făcut cunoscut faptul că se lucrează continuu și se depun proiecte pentru înființare platformă gunoi grajd, reabilitarea a patru cladiri publice (unde au fost finalizate deja expertizele, auditul, studiile topografice, geotehnice și releveele). De asemenea, se înființează parc de panouri fotovoltaice și vor fi reabilitate drumurile rămase pe AFIR/fonduri europene. ”Sperăm ca în jurul datei de 5 octombrie să semnăm contractul de lucrări pentru drumuri pe Anghel Saligny. Din aprilie trebuia să se întâmple acest lucru, dar au existat întârzieri din cauza unor contestații. Tot astfel, proiectul cu 4 stații de încărcare autovehicule electrice a fost aprobat la AFM”, a adăugat primarul din Păușești.

Articole Similare

Back to top button