Acasă Auto-Moto Debut în Romania: Noua Jetta face senzaţie în lumea limuzinelor

Debut în Romania: Noua Jetta face senzaţie în lumea limuzinelor

365
0

noua jettaComunicat de presă: Noua Jetta

* O limuzină de calitate superioară, din clasa 4,64 metri, pentru mai puţin de 16.000 de euro, TVA inclus
* Cu un consum de 4,2 l/100 km, Jetta este una dintre cele mai eficiente limuzine din lume

• Volkswagen a reconceptualizat, restilizat şi redimensionat Jetta – un automobil care a avut succes pe toate continentele (peste 9,6 milioane unităţi vândute). Acum, cu o lungime de 4,64 metri lungime (+9,0 cm), ea închide mai clar, în Europa, breşa dintre Golf (4,20 metri) şi Passat (4,77 metri). Vizual, noua Jetta s-a separat complet de best-sellerul clasei compacte, Golf; drept rezultat, această limuzină este acum la fel de independentă ca un EOS, sau ca un Tiguan.

• Noua clasă: Modelul Jetta pentru 2011 este alegerea ideală pentru toţi acei şoferi care-şi doresc o limuzină cu un stil impresionant al cărei confort, siguranţă şi calitate sunt la cel mai înalt nivel. Până acum, autovehiculele oferite în această clasă de dimensiune şi calitate au fost, în cele mai multe cazuri, autovehicule mai scumpe. Acum, Jetta oferă o alternativă, la un preţ accesibil (15985 euro TVA inclus). Volkswagen străluceşte la capitolele motoare TDI şi TSI (o economie excelentă de carburant: 4,2 l/100 km), transmisii eficiente cu dublu ambreiaj (DSG) şi la interioarele cu dimensiuni foarte generoase.

• Noul concept: Jetta n-a fost niciodată atât de sportivă, atât de eficientă sau atât de mare. Conceptual şi stilistic, această limuzină face un salt gigantic în faţă. Aşa cum am menţionat, design-ul limuzinei nu mai este derivat din cel al modelului Golf ci are linii diferite. De asemenea, designerii şi inginerii au recreat interiorul. Graţie ampatamentului lung (2,65 metri), care a fost extins împreună cu lungimea totală a maşinii, zona locurilor din spate a câştigat semnificativ în lungime (un spaţiu pentru picioare adiţional de 6,7 cm).

• Datele cheie ale eficienţei pure: progrese importante au fost făcute în ceea ce priveşte propulsia. Să ne uităm la motorul 1.6 TDI de 77 kW / 105 CP: în versiunea BlueMotion Technology, acest turbodiesel cu injecţie de tip common rail consumă doar 4,2 l/100 km (echivalentul a 109 g/km CO2). Sau, luaţi exemplul motorului 1.2 TSI, care furnizează , la fel, 77 kW / 105 CP şi dispune de BlueMotion Technology: acest propulsor turbo, pe benzină, cu injecţie directă, consumă doar 5,3 l/100 km (echivalentul a 123 g/km CO2) – şi aceasta este o limuzină cu motor pe benzină, care poate accelera până la 190 km/h. Aşa cum s-a menţionat, versiunea Trendline a modelului Jetta 1.2 TSI costă 15.985 de euro; preţul de bază al modelului Jetta 1.6 TDI Trendline cu BlueMotion Technology este 18.213 euro (TVA inclus). Alte versiuni de putere: un TDI de 103 kW / 140 CP şi (vor urma în decursul acestui an) trei TSI-uri de 90 kW / 122 CP, 118 kW / 160 CP şi 147 kW / 200 CP. Aceasta înseamnă că Jetta va fi propulsată exclusiv de motoare supraalimentate, de ultimă generaţie, cu injecţie directă de combustibil. Toate motoarele, cu excepţia TSI-ului de 105 CP, pot fi combinate, opţional, cu transmisia cu dublu ambreiaj (DSG).

• Aici este începutul: linia de echipare Trendline reprezintă nivelul de intrare în lumea Jetta. Totuşi, aceasta nu este o versiune de bază, în sensul clasic al cuvântului. Când se pune problema securităţii, de exemplu, aceasta oferă şase airbaguri (opţional pot fi opt), cinci tetiere optimizate pentru impact (cele din faţă având un design special, care protejează împotriva rănirii coloanei cervicale), lumini de zi, sistem automat de detectare a centurilor de siguranţă, lumini de avarie automate, pentru cazul frânărilor bruşte, Sistem de Asistenţă la Urcarea în Pantă, ABS cu asistenţă la frânare şi ESP cu funcţie de contrabracare şi stabilizare a remorcii. Caracteristicile exterioare ale modelului Jetta Trendline includ detalii precum anvelope cu diametrul 205 mm, combinate cu jante din oţel, de 16 inch, oglinzi retrovizoare ajustabile electric şi degivrate, cu lumini de semnalizare integrate, şi geamuri atermice cu tentă verde. La interior, dotările pentru confort au fost înnoite cu detalii precum un sistem de climatizare (Climatic), filtru de praf şi polen, închidere centralizată cu telecomandă, geamuri electrice pentru toate cele patru portiere, indicator al temperaturii exterioare, cu avertizare la îngheţ, ornamente cromate pentru aeratoare, display multifuncţional şi scaun reglabil pe înălţime pentru şofer (tapiţerie în design „Cardeol”).

• Varianta populară, de mijloc: Nivelul următor, Comfortline, începe de la un preţ de 16.731 de euro (Jetta 1.2 TSI de 77 kW / 105 CP). La exterior, această versiune se distinge prin ornamentele cromate de pe grila radiatorului. La interior, Jetta Comfortline este împrospătată de detalii precum buzunarele de depozitare de pe spătarele scaunelor din faţă, cotiere centrale (cu compartiment de depozitare în cotiera din faţă), scaunele confort cu 8 moduri de reglare (cu tapiţerie din stofă, design „Sienna”), sistem radio-CD RCD 210, pachet crom (inclusiv comutatorul rotativ pentru lumini şi butoanele pentru controlul sistemului de climatizare) .

• O punte către următoarea clasă: Cele mai elegante trăsături ale modelului Jetta sunt oferite în versiunea Highline. Aceasta poate fi comandată în combinaţie cu oricare dintre motoarele TDI, indiferent de putere (preţ de bază pentru motorizarea 1.6 TDI de 77 kW / 105 CP: 19.514 euro). La exterior, dotările standard includ, în plus faţă de cele de la Trendline şi Comfortline, jante din aliaj, de 16 inch (model „Atlanta”), ramă cromată pentru priza de aer inferioară, ornamente cromate pentru geamurile laterale, pachet piele (levier schimbator de viteze, maneta frana de mana, volan multifunctional din piele). Tempomatul si instalatia de spalare faruri sunt dotari standard pentru varianta Highline.

Sursa: Porsche Romania/Nurvil Rm.Valcea