Alte sporturi

Debut cu dreptul pentru CS Chimia în noul sezon de fotbal-tenis

Lazar Cristian* jucătorii pregătiţi de Cristi Lazăr au reuşit să acceadă în finală la proba de simplu în primele două etape ale anului

Noul sezon al campionatului naţional de fotbal-tenis a debutat, recent, la Ploieşti. În judeţul Prahova s-au desfăşurat primele două etape din 2012.

În aceste runde, CS Chimia, singura reprezentantă a judeţului nostru în competiţie, a avut o comportare bună, reuşind la proba de dublă să acceadă de două ori în finală. Lucian Purice a reuşit această performanţă, jucător care a fost învins doar de campionul en-titre, mult mai experimentatul Gheorghe Bobis, reprezentantul echipe din Salonta. Purice a avut o comportare bună şi la proba de dublu, unde a făcut echipă bună cu Marius Stoenică. Cei doi au ajuns în etapa I şi a II-a până în semifinale, la finalul turneului clasându-se pe locul 4. Graţie acestor rezultate, la general, după primele două runde ale noului sezon, CS Chimia, echipă antrenată de Cristi Lazăr, se situează pe locul 3 la general. De menţionat ar mai fi că următoarea rundă, cea de-a treia din 2012, se va desfăşura la Salonta, în luna aprilie, la puţin timp după sărbătoarea „Învierea Domnului”.

Sorin Bogdan, noul preşedinte al Federaţiei Române de fotbal-tenis

Tot la Ploieşti, în afara jocurilor din cadrul primelor două etape ale campionatului naţional, au avut loc şi alegerile din cadrul Federaţiei Române de fotbal-tenis. În cursa pentru preşedinţia FRF-T nu a intrat decât un singur candidat. Sorin Bogdan, un om de afaceri din Cluj, a fost desemnat să se ocupe în următoarea perioadă de acest sport în România. La învestirea în funcţie, acesta le-a transmis reprezentanţilor echipelor de fotbal-tenis din ţară că va încerca, pe perioada mandatului său, să popularizeze acest sport în România şi să contribuie la dezvoltarea lui. O primă măsură vizează creşterea importanţei Diviziei A. Pentru a determina şi alţi sportivi să practice tenisul cu piciorul, FRFT intenţionează să ofere premii consistente, în bani, celor mai buni dintre tinerii care iau parte la fiecare dintre etapele Diviziei A din acest an.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button