Acasă Politica Dealul Capela a luat-o la vale… spre Grupul Şcolar Pleşoianu

Dealul Capela a luat-o la vale… spre Grupul Şcolar Pleşoianu

64
0

Grupul Şcolar Capitan Nicolae Pleşoianu riscă să rămână fără sală de sport din cauza unui zid de sprijin construit în spatele clădirii tocmai pentru a preveni prăbuşirea dealului peste şcoală.
Zidul a cedat, însă, iar dealul a început să o ia la vale… către sala de sport. În timp ce conducerea şcolii asteaptă un răspuns de la Guvern, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Vâlcea spun că lucrările se vor finaliza la sfarşitul acestui an.
„Grupul Şcolar Căpitan Nicolae Pleşoianu se numără printre unităţile de învaţământ din Valcea în care lucrările de anvergură demarate în urmă cu câţiva ani nu se pot finaliza din cauza Guvernului, care refuză să dea banii. În lipsa finanţării, şcoala a rămas cu o mansardă neterminată şi o sală de sport care riscă să o ia la vale la prima ploaie abundentă”, a avertizat Adrian Boureci, directorul şcolii. Acesta a mai precizat că, până la această dată, s-au executat lucrări de 448.229 lei, dar constructorul nu a primit banii, în condiţiile în care valoarea lucrărilor rămase de executat este de aproximativ 1.900.000 lei. „Mai grav, există riscul ca, din cauza zidului de sprijin lăsat în paragină în 2008,  Dealul Capela să se prăbuşească peste şcoală”, a menţionat managerul. Între timp, peste 1.000 de elevi vor începe anul şcolar cu teama că dealul s-ar putea surpa peste ei în orice moment.