Acasă Karate De patru ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului mondial! Sportivii...

De patru ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului mondial! Sportivii de la Chimia s-au întors cu opt medalii de la Mondialele de Karate Shotokan WSF

320
0

Delegația României la Campionatul Mondial de Karate WSF, din Cehia, care s-a desfășurat în perioada 8-11 septembrie, la Pardubice, a cuprins și mai mulți sportivi de la CS Chimia Rm. Vâlcea și Sen Sport. Aceștia au concurat alături de alți aproximativ 1000 de sportivi, din 32 de țări. Elevii antrenorului emerit Paul Dinu au obținut rezultate de excepție pentru România și pentru Vâlcea. Au urcat de opt ori pe podiumul mondial. De patru ori pe prima treaptă. Aurul și titlul de campion mondial au ajuns la: Andreea Raluca Bîlă, cea mai bună din lume la categoria sa, la nivel de seniori, Silviu Ghiță, care a concurat tot la seniori, Daniela Floarea (juniori) și Ștefan Ghinea (cadeți). Andi Știfu a cucerit medalia de argint și titlul de vicecampion mondial la seniori, la fel și Ștefania Păun, la junioare. Bogdan Murgea a luat bronzul mondial la seniori. Nicolae Stanciu s-a clasat pe locul 7 la seniori, iar Paul Dinu și-a adăugat în palmares medalia de Bronz, la seniori, de la Mondialele de Shotokan WSF.

O sportivă de la Brezoi, pe locul 2 în lume

Din lotul României, la Mondialele de Karate din Cehia a mai făcut parte și Nicoleta Popescu, sportivă legitimată la clubul ACS Sen Sport Rm. Vâlcea. Eleva antrenorului Silviu Ghiță, de la Brezoi, a cucerit medalia de argint și titlul de vicecampioană mondială la juniori, o performanță extraordinară.

Țin să îi felicit pe toți sportivii noștri pentru excelentele rezultatele obținute, pentru ROMÂNIA și pentru VÂLCEA și să le urez mult succes în continuare. Vreau să mulțumesc Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea și în special domnului primar Mircia Gutău, pentru ajutorul oferit în timpul pregătirii la Sala Sporturilor. Nu în ultimul rând, doresc să mulțumesc SCM Râmnicu Vâlcea, Federației Române de Karate, D.J.S.Vâlcea, C.S.Chimia Râmnicu Vâlcea, în special doamnei director, prof. Alexandrescu Lelioara și părinților”, a transmis antrenorul emerit Paul Dinu, la întoarcerea de la Campionatul Mondial din Cehia.