Acasă Diverse De la Maldive, Cairo, Hurghada, până la Poiana Brașov, Obârșia Lotrului sau...

De la Maldive, Cairo, Hurghada, până la Poiana Brașov, Obârșia Lotrului sau Sovata. Sportivii vâlceni au avut sărbători frumoase

1091
0

În anii trecuți, în această perioadă, rețelele de socializare erau pline cu clipuri și poze spectaculoase, din destinații exotice, de vis, de acolo unde sportivii vâlceni au ales să-și petreacă sărbătorile. Și de această dată o parte din ei au avut parte de distracție, dar mai moderat. Nu neapărat peste hotare, la Kitzbuhel, Bansko, Ischgl sau Chamonix Mont Blanc, la Paris, Roma, Barcelona, New York, ci în stațiunile montane sau de relaxare românești, de la Rânca, la Poiana Brașov, Păltiniș, Sinaia, Obârșia Lotrului și chiar Sovata, ”unde-i fericită fata”. Acolo, ”unde face Nicu armata”, în stațiunea mureșeană Sovata, și-a petrecut noaptea dintre ani arbitrul de Liga a II-a Alexandru Mihăilă, împreună cu soția sa, Oana, un cuplu ”umblat”, cu multe amintiri frumoase de pe întreg globul pământesc, care, pe tot parcursul anului 2020, în contextul pandemiei, s-a orientat către destinații de vacanță din țară, promovând regulat zone de poveste din multe colțuri ale României.

Mitică Dobrin, jucătorul echipei de fotbal de Liga a V-a Oltul Dăești, a avut parte de momente frumoase în anul pandemic 2020, dar și de o cumpănă, peste care a trecut cu mari emoții. 2021 l-a prins pe pârtie, într-una dintre cele mai apreciate stațiuni autohtone, la Poiana Brașov. Tot în Poiană și-a petrecut sărbătorile și fotbalistul echipei de Liga I Chindia Târgoviște, Denis Dumitrașcu, alături de frumoasa sa parteneră de viață.

La Rânca, Păltiniș sau Obârșia Lotrului a fost zăpadă ca în povești. Nu doar sportivii din Vâlcea au invadat aceste stațiuni în zilele de vacanță, ci mulți dintre vâlcenii din diverse domenii de activitate. S-au bulgărit și s-au distrat prin nămeți, cu săniile și ATV-urile, dar la Obârșie fără schiuri, pentru că pârtia cu cel mai spectaculos peisaj din țară și poate chiar din Europa, Ski Resort Transalpina, nu și-a deschis nici de această dată ”porțile” la timp pentru turiști (instalațiile pe cablu nu au funcționat până acum, în acest sezon), mulți jucători ai echipelor de fotbal din campionatele organizate de AJF Vâlcea, dar și familia de sportivi Nanu, Ștefan, antrenorul echipei de Liga a III-a CSM Deva, împreună cu frumoasa sa soție, Olivia, handbalistă în Liga Florilor, la Dacia Mioveni. Ștefan și Olivia Nanu au mers la Obârșie alături de familie, de gemenii Edward și Tabita.

Fostele colege ale Oliviei, o bună parte din handbalistele de la SCM Rm. Vâlcea, au dat o petrecere în pijamale de Revelion. A fost distracție maximă, mai ales că în cadrul echipei sunt multe artiste. S-a cântat la chitară, la vioară, la tobe. Petrecerea a durat puțin. Nici antrenorul Florentin Pera nu plecat din Vâlcea. Pe 3 ianuarie SCM își reia pregătirile pentru meciul din 10 ianuarie, contra campioanei Europei, Gyor.

În altă ordine de idei, alții au făcut eforturi pentru ca la cumpăna dintre ani să fie în pantaloni scurți sau costum de baie, la căldură, la temperaturi de peste 25 de grade Celsius. Jucătorul echipei Chimia Rm. Vâlcea și susținătorul acestei formații, omul de afaceri vâlcean Nicolae Popa, și-a petrecut Revelionul la malul Oceanului Indian, într-una din cele mai exclusiviste destinații de vacanță din lume, locație aleasă anul acesta, datorită numărului mic de infectări cu Coronavirus, pentru climă și pentru peisajele spectaculoase, de mulți români privați pe parcursul anului de bucuria unui concediu de vis, în îndepărtatele Insule Maldive.

Tot la căldură a fost și Paul Dinu, unul dintre cei mai valoroși sportivi all-time ai Vâlcii, multiplul campion național și internațional de karate, antrenor emerit, decorat de președintele României pentru performanțele sale. Paul Dinu este, probabil, și cel mai ”umblat” sportiv din județul nostru. A fost în toate colțurile lumii, pe aproape toate continentele, în Africa, Asia, America, Europa, din Bali, la Roma, de la Las Vegas, la Tokyo, din Dubai, la poalele Munților Himalaya, în Tibet. Pagina sa de facebook este un fel de hartă a lumii, detaliată. 2020 a fost pentru Paul Dinu un an greu, lipsit de competiții, de cantonamente și vacanțe impresionante. Finalul acestui an pandemic l-a prins, însă, departe de casă, alături de soția și fiica sa, înconjurați de una dintre cele șapte minuni ale lumii antice, piramidele din Gyzeh, din Cairo. Pentru sportivul vâlcean, Egipt a devenit ca o a doua casă. A fost de multe ori aici, nu doar pe urmele faraonilor, ci și în stațiunile de la malul Mării Roșii, în Hurghada sau Sharm el Sheikh.

În Hurghada ”l-am găsit”, pe final de an, pe fostul arbitru Lucian Chiriță, din Horezu. Și el a riscat în 2020 pentru a nu sacrifica niște vacanțe frumoase.

Așadar, are semne bune noul an… La mulți ani tuturor și un 2021 cu sănătate, realizări și multe concedii de vis!

FOTO: Facebook