Acasă Liga III De la 6-0, la… 0-2. Dăești, a două înfrângere în Liga a...

De la 6-0, la… 0-2. Dăești, a două înfrângere în Liga a III-a

1021
0

Așteptări mari, realizări puține! Viitorul Dăești are un început de campionat slab dacă ținem cont de obiective și pretenții. În patru etape a obținut doar două victorii, iar din Cupa României a fost eliminată. Practic, sunt trei înfrângeri în cinci meciuri oficiale. Ultima dezamăgire a fost miercuri, 14 septembrie, în partida jucată în avans, contând pentru etapa a IV-a, cu Universitatea Craiova 2.

Robert Pîrvu și colegii săi se impuseseră în mod categoric în ultimul amical jucat înainte de începerea campionatului, cu satelitul echipei de Liga I din Bănie. Atunci, a fost 6-0 pentru elevii lui Călin Cojocaru. De la 6-0 s-a ajuns la… 0-2. Trupa lui Papură a plecat cu toate cele trei puncte de la Fedeleșoiu. Dăeștenii au fost învinși de o echipă de juniori. Trei seniori au fost în primul 11, portarul Laurențiu Popescu, Marius Dina și Constantin Olteanu (an de naștere: 2000). În rest, numai copii, juniori de 2003, 2004 și chiar 2005, care au arătat disponibilitate la efort și au împiedicat echipa gazdă să se evidențieze.

Prima repriză a fost săracă în ocazii. După minutul 37 au început să apară faze de poartă. Danciu a prins un șut bun, iar Lungu s-a întins serios pentru a evita deschiderea scorului. A încercat Cristi Munteanu să dea replica. Dintr-o lovitură liberă, fundașul Dăeștiului a trimis mingea cu capul spre poartă. Goal-keeperul oaspeților a fost, însă, la datorie. În minutul 45, ”vulturii” au încercat să încline balanța în favoarea lor. Dintr-un corner executat de Pîrvu, Dragoș Popa a șters balonul cu capul în careu, apoi mingea a depășit atât apărarea craioveană, cât și alți doi jucători vâlceni, care nu au putut profita de situația bună.

Jocul s-a mai animat după deschiderea scorului. Aceasta s-a produs în minutul 58. Din păcate, au înscris oaspeții. Marian Danciu a prins un șut sănătos, o execuție de clasă, de la marginea careului, de lângă Pîrvulescu și Grecu și a adus Universitatea în avantaj. Golul a resuscitat trupa din Fedeleșoiu, care după minutul 65 a început să amenințe serios poarta copiilor Craiovei. În aceeași fază, Garcia și Dragoș Popa au ratat cele mai mari ocazii de până în acel moment. În minutul 80, Dragoș Popa a trecut din nou pe lângă egalare. O centrare din dreapta l-a găsit într-o situație bună. A trimis balonul cu capul milimetric pe lângă poartă. În minutul 87, finlandezul Tiihonen a avut golul de 1-1 în gheată. A șutat de la 30 de metri direct în transversală, apoi Pîrvu, dintr-o lovitură liberă, a trimis mingea pe lângă poartă. În loc de 1-1, s-a făcut 0-2, în prelungiri. Alberto Călin (2005), de lângă Samson, a șutat direct în plasa porții lui Lungu, a pus punct întâlnirii și a adus bucuria în tabăra oaspeților.

Craiova 2 a luat deja șase puncte echipelor vâlcene din nouă posibile. Doar Călimănești a câștigat cu satelitul Universității. Costești și acum Dăești au pierdut. Pe Flacăra puștii lui Corneliu Papură o vor întâlni abia în etapa a 9-a, pe 22 octombrie, la Horezu.

În meciul cu Craiova 2 au jucat pentru Dăești: Lungu – Pîrvu, Munteanu, Ghiță, Pîrvulescu, Nwabueze, Grecu, Dragoș Popa, Nicula, Tiihonen, Manole. Au mai intrat: Garcia, Bîrzan și Andu Popolan. În etapa a V-a, pe 25 septembrie, Viitorul Dăești are meci la Potcoava. La Fedeleșoiu revine pe 1 octombrie, când va da piept cu Vedița Colonești.