Acasă Liga III ”De ce ne-am temut, nu am scăpat. Suntem retrogradaţi. Am fost depăşiţi...

”De ce ne-am temut, nu am scăpat. Suntem retrogradaţi. Am fost depăşiţi de miza jocului”

5708
0

După o serie foarte bună de rezultate pozitive în Liga a III-a, Minerul Costeşti a ajuns să spere şi să aibă şanse de evitare a retrogradării. A venit, însă, un moment greu pentru formaţia vâlceană de Liga a III-a. A pierdut duelul din deplasare, cu Coloneşti, una dintre adversarele directe din lupta pentru menţinerea în acest eşalon. Trupa olteană a câştigat partida cu scorul de 3-0. Gazdele au trecut în avantaj după 12 minute de joc, prin Teodorescu, în urma unei faze fixe, un corner. Golul 2 a venit în minutul 33. Barbu a marcat. Vâlcenii consideră că a fost o poziţie evidentă de off-side. La 2-0, Minerul a solicitat o lovitură de pedeapsă, pentru henţ. Nu s-a acordat. Barbu a închis tabela în minutul 78, la scorul de 3-0. Costeşti l-a pierdut în prelungiri şi pe căpitanul Laurenţiu Nicolaescu. În minutul 90+3, Larry a primit al doilea galben şi pentru el sezonul la Liga a III-a s-a încheiat. Nu va putea juca în ultima rundă, cu Călimăneşti.
”De ce ne-a fost teamă nu am scăpat. Am fost depăşiţi de miza jocului. La 3-0, ce să mai vorbim de arbitraj, deşi au fost două faze clare care puteau schimba cursul jocului. Off-side la golul 2 şi penalty neacordat pentru noi, la 2-0, cu un sfert de oră înainte de final. Din păcate, suntem retrogradaţi! Psihicul doboară fizicul. Nu se poate vorbi de oboseală, pentru că am făcut un al treilea meci foarte bun după o perioadă foarte încărcată, cu trei meciuri în şapte zile. Atunci s-a putut, acum nu. Ne pare rău. Atât am putut. Am fost conştienţi că va fi greu să păstrăm ritmul bun până la final, că e posibil să apară un moment ca acesta. E păcat pentru tot ce am realizat în acest play-off. Ne era teamă şi de terenul pe care jucăm, pentru că am demonstrat că nu ştim să ne adaptăm pe suprafeţe mai mici. Am dat peste o echipă mai experimentată, am fost marcaţi de miză. La 1-0 pentru ei, toţi erau cu capul în pământ. Nu am avut încredere. Am şi făcut unul din cele mai slabe meciuri ale noastre. E dureros. Nu mai avem ce calcule să facem. Le-am făcut când depindeam de noi. Ajunsesem în această situaţie, de a depinde de noi, când nimeni nu ne dădea nicio şansă. Ne-am asumat totul, ştiam că e posibil să nu putem duce războiul acesta până la capăt”, au declarant oficialii de la Costeşti, după partida care le-a spulberat speranţele de menţinere în Liga a III-a.
Pentru Costeşti au evoluat la Coloneşti: D. Vlădoi – Ion Marian, Nicolaescu, Zamfirescu, Pătulea, Hulpuşiu, Gavrilaş, Enache, Cuibari, Dinu, Radu Filip. Au mai intrat: Vasilescu, Manole, Tisanu, Fierbinţeanu.