Acasă Auto-Moto De ce anvelopele de iarna merita?

De ce anvelopele de iarna merita?

87
0

Niciodata nu este prea devreme (sau prea tarziu) in sezon sa incepi sa te gandesti la anvelope de iarna. Dar chiar daca ati amanat achizitia, montarea lor este mai buna ca niciodata. Cel mai important lucru pe care il puteti face pentru a va pregati masina pentru o viitoare furtuna de zapada sau doar drumuri inghetate este sa va asigurati ca va merge pe anvelopele potrivite pentru sezon.

Nu le numiti cauciucuri de zapada

In timp ce multi soferi presupun ca anvelopele obisnuite pentru toate anotimpurile sunt foarte bune pentru conducerea pe tot parcursul anului, acest lucru este adevarat doar daca traiesti intr-un climat temperat. Daca locuiti unde ninge, un set de anvelope de iarna dedicate, va vor imbunatati in mod dramatic siguranta in lunile cele mai reci.
In timp ce anvelopele de ultima generatie pot oferi tractiuni rezonabile in timpul iernii, performantele lor sunt aproximativ echivalente cu anvelopele de iarna uzate pe jumatate. Anvelopele uzate pe tot parcursul sezonului, pe de alta parte, nu sunt potrivite pentru condusul pe timp de iarna pe zapada si pe drumurile inghetate.
Anvelopele de iarna isi castiga avantajul nu doar pentru ca au modele superioare de rulare, concepute pentru tractiune pe gheata si zapada, ci si pentru ca folosesc compusi din cauciuc mai moi pentru a imbunatati aderenta. Asta inseamna ca atunci cand este rece, indiferent daca este pe trotuar uscat, zapada sau noroi, vor face fata. Acesta este si motivul pentru care anvelopele de iarna nu sunt potrivite pentru condusul pe timp de vara, pe vreme calda. De asemenea, anvelopele cu performante scazute de vara sunt ingrozitoare la temperaturi reci.
Nu uitati: nu sunt doar pentru zapada. Ele functioneaza bine oricand este frig. De aceea, este mai bine sa ne gandim la ele ca la anvelope de iarna.

Anvelopele de iarna nu sunt scumpe?

Unul dintre cele mai mari motive pentru care clientii nu se hotarasc sa cumpere anvelope de iarna este intotdeauna costul. Cu toate acestea, in comparatie cu costul unei asigurari deductibile – sau cu posibilitatea unui set bun de anvelope de iarna ar putea fi diferenta dintre viata si moarte in accident – anvelopele au un sens bun.
Ganditi-va astfel: in loc sa cumparati doua seturi de anvelope pentru toate anotimpurile pentru a detine proprietatea masinii dvs., cumparati un set de anvelope pentru toate anotimpurile si un set de anvelope pentru iarna. Intr-adevar, singurul cost suplimentar este setul suplimentar de roti sau costul pentru schimbarea anvelopelor pe jantele principale in fiecare sezon.

Nu asteptati pana nu este prea tarziu

Retineti ca anvelopele pentru iarna nu sunt produse pe tot parcursul anului ca anvelopele pentru toate anotimpurile. De aceea este important sa cumparati anvelope pentru iarna noi chiar inainte ca vremea sa se raceasca.

Material realizat impreuna cu Digital Metrics – Agentie Marketing Online