Acasă Ancheta De când „primăreşte”, Vasile Stoica este mai bogat. În schimb, comuna Runcu...

De când „primăreşte”, Vasile Stoica este mai bogat. În schimb, comuna Runcu a sărăcit

730
0

Vasile Stoica se apropie de finalul celui de-al doilea mandat şi am constatat cu stupoare că, în timp ce comuna sa a înregistrat un regres foarte mare, din aproape toate punctele de vedere, lui, personal, i-a mers excelent în ultimii 6-7 ani.


Dar să o luăm cu începutul. În 2016, înainte de a se apuca de „primărit”, Vasile Stoica avea un teren la Runcu, un apartament la Rm. Vâlcea, o maşină, un tractor şi două remorci. Tot atunci, figura cu două credite bancare de câte 50.000 (nu a menţionat dacă în lei sau euro). După doar 2 ani în fruntea comunei Runcu, averea lui Vasile Stoica a început să crească foarte mult. În 2018, şi-a tras un teren de 1061 mp şi încă unul de 1277 mp. De asemenea, în perioada care a urmat, parcul său auto s-a mărit cu încă 3 mijloace de transport, ajungând la 7. Între timp, Vasile Stoica a scăpat ca prin minune şi de creditele la bănci.
În încercarea de a afla secretul „performanţelor” primarului de la Runcu, ne-am interesat, printre altele, cum a făcut achiziţiile publice, pentru că, în general, totul se cam învârte în jurul „borcanului cu miere”. Aveam să aflăm că, din 2016 şi până în prezent, administraţia de la Runcu a făcut o singură achiziţie prin licitaţie publică. Este vorba despre un contract în valoare de 1,59 milioane de lei plus TVA, atribuit în august 2022. Până atunci, zeci poate chiar sute de miliarde s-au tocat… numai Dumnezeu ştie cum, pentru că, prin licitaţii sigur nu s-au împărţit. Foarte interesant este şi faptul că licitaţia respectivă a fost câştigată de Civil Speed, o firmă despre ai cărei reprezentanţi se spune că fac parte din grupul de prieteni… :)) (va urma)