Acasă Atletism Dana Govoreanu, cu un pas mai aproape de primul obiectiv al anului....

Dana Govoreanu, cu un pas mai aproape de primul obiectiv al anului. Atleta vâlceană, pregătită pentru Balcaniada din Serbia

375
0

În acest week-end, la București a avut loc Cupa RMA și Campionatul Municipal de Atletism. Printre sportivii prezenți s-au regăsit și o parte dintre elevii Alinei Borța, de la Chimia Rm. Vâlcea, dar și de la Colegiul Național ”Mircea cel Bătrân”. De la mic la mare, cu toții au obținut rezultate îmbucurătoare. Cea mai mică dintre sportive, Alexia Chiriță, a ocupat locul 7 la 200 metri. Beniamin Ghiță (junior I), la 800 metri, s-a clasat pe locul 4. Leonard Căpățînă, elevul Angelei Popescu, de la CNMB, a terminat concursul pe locul 3 la juniori I, la săritura în lungime.

Dana Govoreanu, una dintre cele mai valoroase atlete vâlcene ale momentului, a confirmat așteptările. Dana e într-o formă bună la început de an. La 60 metri plat s-a clasat pe locul 3, la 200 metri plat, pe poziția secundă și a câștigat proba preferată, de 60 metri garduri, cu o performanță de invidiat. Govoreanu a ”fugit” 8,31 de secunde, în condițiile în care baremul pentru Campionatul Balcanic era de 8,50. Cu alte cuvinte, e cu un pas și jumătate în Serbia. ”Primul obiectiv a fost calificarea la Balcaniadă. Dana a alergat foarte bine și a scos un timp extraordinar. A câștigat cursa, dar listele pentru Balcaniada de juniori I, care va avea loc în Serbia, pe 12 februarie, nu sunt definitivate. Mai sunt concursuri până atunci. Am decis, împreună cu antrenorul federal, să o protejăm și nu vom merge la următoarea competiție. Dana va alerga din nou peste două săptămâni, la un grand prix care va avea loc tot la București. Până la sfârșitul lunii martie ne pregătim în sală. Balcaniada va fi prima competiție importantă a anului, însă noi ne dorim să ajungem și la Campionatul Mondial din Columbia, care va avea loc în vară”, a spus Alina Borța, referitor la planurile sale din 2022 cu Dana Govoreanu.