Acasă Liga V ”Dacă se va decide şi va fi posibilă reluarea campionatului, aş merge...

”Dacă se va decide şi va fi posibilă reluarea campionatului, aş merge pe varianta unui play-off între primele şase clasate”

268
0

Daniel Băcanu nu mai joacă fotbal. Problemele de la genunchi l-au forţat să renunţe la a mai juca. S-a dedicat antrenoratului. Se ocupă de pregătirea echipei AS Şirineasa, aflată, pentru moment, în Liga a V-a. În primul sezon, nu a avut niciun obiectiv. Pentru campionatul viitor se schimbă situaţia. AS Şirineasa se gândeşte la promovarea în Liga a IV-a. Până la viitorul sezon, ar mai putea prinde câteva jocuri şi din actualul. Se ia în considerare posibilitatea ca Liga a V-a să se reia în această vară, dar într-o variantă cu jocuri mai puţine.

”Iniţial am votat pentru îngheţarea campionatului. Am stat în casă două luni şi am considerat că nu există nicio miză în fotbalul amator ca să ne gândim la revenire. Apoi, au apărut variantele ca Liga a V-a să fie cumva comprimată, să se joace meciuri mai puţine. Am zis că dacă majoritatea e de acord, eu nu mă pot opune, mai ales că am discutat şi cu băieţii, iar ei vor să se joace. Nu ştiu, însă, dacă va fi posibil. Soţia mea lucrează în spital, la Infecţioase. Am fost conştient tot timpul de problema cu care ne confruntăm şi mi se pare ireal ce se întâmplă acum. Practic, ne batem joc de cele două luni de semi-izolare, de toate eforturile pe care le-am făcut. Nu se mai respectă nimic, e aglomeraţie peste tot, la orice colţ de stradă, de parcă se termină lumea şi nu mai avem ocazia să mai ieşim vreodată. Mi-e teamă ca tot ce se întâmplă acum să nu se răsfrângă mai târziu asupra tuturor, iar autorităţile să impună din nou măsuri, mai drastice decât cele de până acum. În privinţa fotbalului, dacă situaţia se va îmbunătăţi şi autorităţile vor permite, aş opta pentru varianta organizării unui play-off între primele şase clasate din fiecare serie, cu menţinerea punctelor din prima parte a sezonului. Nu vreau să fim avantajaţi, dar dacă am termina pe primul loc, nu ne-am da la o parte şi am merge în Liga a IV-a. Consider că e varianta cea mai bună pentru desemnarea campioanei, dar nu cum s-a procedat la Liga a II-a, unde celor de la UTA li s-a făcut o mare nedreptate. Am juca un singur meci împotriva celorlalte cinci. Important e să se respecte programul din tur, în sensul în care, dacă am jucat deja la Roşiile, nu mai mergem noi la ei, ci vin ei la noi. Noi am avea, de exemplu, deplasare la Bălceşti. În seria noastră, a şasea clasată e Oltul Drăgoeşti 2, care s-a retras. Poate fi acceptată în acest play-off echipa de pe 7, Recolta Laloşu. E o variantă, dar încă nu putem vorbi despre vreo certitudine”, a precizat Daniel Băcanu, antrenorul echipei AS Şirineasa. (S.S.)