Administratie

Dacă s-a închis, să se repare!

Primarul din Călimănești solicită CNAIR să profite de restricționarea circulației pe Valea Oltului și să intervină de urgență pe centura stațiunii, pentru degajarea drumului și consolidarea versantului

Dacă s-a închis, să se repare! Primăria stațiunii Călimănești a sesizat în repetate rânduri Compania Națională de Administrare a Insfrastructurii Rutiere în legătură cu strangularea circulației pe raza orașului, pe secvența de drum de pe malul stâng al râului Olt. La sfârșitul primăverii anului 2023, o alunecare de teren a îngustat centura ocolitoare la o singură bandă. Am sesizat continuu Compania Națională de Administrare a Insfrastructurii Rutiere și alte instituții naționale și județene cerând intervenția cu prioritate pentru degajarea drumului și pentru consolidarea versantului.

Zilele acestea s-a restricționat circulația pe Valea Oltului pentru lucrări la autostradă. Este o oportunitate evidentă pentru remedierea situației apărute în urmă cu mai bine de un an pe centura ocolitoare din Călimănești. Astăzi (n.r. – miercuri, 10 iulie) am comunicat sesizarea noastră celor care au în administrare drumurile naționale, cu rugămintea de a folosi oportunitatea restricționării circulației și pentru finalizarea eliberării complete a drumului național și pentru consolidarea versantului prăbușit pe centura ocolitoare de pe raza orașului Călimănești”.

Florinel Constantinescu, primar

Articole Similare

Back to top button