Acasă Liga Nationala ”Dacă meciurile se vor juca fără spectatori, ni se va lua un...

”Dacă meciurile se vor juca fără spectatori, ni se va lua un atu important în lupta pentru îndeplinirea obiectivelor”

399
0

Reprezentantul echipei SCM Rm. Vâlcea, Petre Berbecaru, aşteaptă cu încredere şi nerăbdare începerea unui nou sezon competiţional. Deşi FRH a anunţat data de începere a campionatului şi chiar programul competiţional, încă sunt incertitudini. De exemplu, există posibilitatea ca Slobozia să nu mai participe în Liga Florilor. În aceste condiţii, pot promova mai multe echipe din eşalonul secund, dar s-ar putea apela şi la o altă variantă, care, consideră Berbecaru, ar fi mai potrivită. Şi anume revenirea la un sistem cu 14 echipe.

”Meciurile mai accesibile pentru noi probabil vor fi cele împotriva echipelor de la locul 11 în jos. Cu primele 10 toate vor fi foarte dificile. Probabil pe 11 va fi Slatina, apoi de la 12 în jos vin celelalte, Cluj, Galaţi, care s-a întărit, e o echipă cu un nucleu bun, cu experienţă în prima ligă. Şi Mioveni şi-a consolidat lotul, a făcut multe transferuri. Piatra Neamţ nu cred că va promova. Se va duce la turneu, dar nu are echipă şi nici fondurile necesare ca să facă pasul spre Liga Naţională. Deci mai accesibile vor fi, teoretic, aceste meciuri, cu nou-promovatele. Una peste alta, campionatul va fi dificil. La tragerea la sorţi pentru stabilirea programului competiţional, în primă instanţă ne-am bucurat. Am zis că avem un program bun. Toate meciurile cu echipele puternice le jucăm acasă. Dar dacă stăm puţin să analizăm la rece, nu ştiu dacă e chiar bine, pentru că vom juca toate meciurile grele acasă probabil fără spectatori. Nouă ne ia un atu puternic. Sala era al optulea jucător întodeauna. Şi în ligă va fi acelaşi lucru. Pentru noi pandemia atârnă mult mai greu decât pentru alte echipe, care jucau oricum ca la teatru. La noi, le tremurau picioarele adversarelor când simţeau freamătul tribunelor. Şi pentru ale noastre, alta e motivaţia cu un aşa public în spate. Inclusiv jucătoarele noi care au venit au rămas impresionate de publicul vâlcean şi abia aşteaptă să joace în Polivalentă, cu sala plină, cu aşa spectatori. Asta spun Aardahl, Minevskaja.

Altfel, dacă Slobozia nu participă în campionat şi a trimis adresă în acest sens la FRH, atunci vor promova patru echipe. Campionatul nu va începe descompletat. Deşi, dacă ar fi după mine, în această situaţie aş fi rămas cu promovarea a două echipe şi gata. Rămânem ca şi până acum, 14 echipe şi degrevăm echipele de alte eforturi. Pentru noi şi CSM Bucureşti e mult prea mult. E dificil să faci faţă de toate planurile, cu un calendar competiţional atât de încărcat în campionatul intern şi în Liga Campionilor, cu mai multe meciuri în ambele competiţii decât în sezonul trecut. Iar totul vine după o pauză foarte lungă. Trebuie să ai lot puternic din punct de vedere numeric ca să poţi să duci greul”, a declarat Petre Berbecaru. (S.S.)