Acasă Atletism ”Dacă exersezi, munceşti şi crezi în tine, orice performanţă poate fi atinsă”

”Dacă exersezi, munceşti şi crezi în tine, orice performanţă poate fi atinsă”

45
0

Federaţia Română de Atletism şi-a propus, de ceva timp, să scoată în evidenţă poveştile neştiute ale celor mai buni sportivi din această disciplină. Zilele trecute a fost rândul campionului de la greutate, vâlceanul Rareş Toader, să-şi exprime părerile, sentimentele şi să-şi prezinte obiectivele de viitor în cadrul unui interviu publicat pe site-ul www.fra.ro. Vă prezentăm, în continuare, materialul realizat de Federaţia Română de Atletism cu unul dintre sportivii de renume ai Vâlcii şi C.V.-ul sintetizat al lui Rareş Toader:

• Cum ai descrie anul competiţional 2020 în câteva cuvinte?
Din punctul meu de vedere, anul 2020 a scos în relief adevăratele calităţi ale unui campion: răbdarea, perseverenţa şi speranţa!

• Într-un an în care competiţiile anulate au fost mai multe decât cele disputate, ai reuşit totuşi să devii campion naţional la greutate la seniori, în sală şi aer liber. Care a fost cheia succesului?
Începutul anului a fost momentul cheie către succesele meele din 2020. Atunci am reuşit cel mai bun rezultat al carierei şi am înţeles că totul este posibil. Dacă exersezi, munceşti şi crezi în tine, orice performanţă poate fi atinsă.

• Care a fost cel mai greu moment de anul trecut?
Cel mai greu moment din anul 2020 a fost iesirea din izolare, pentru că m-am accidentat şi am stat departe de sport încă două luni. Am avut mai mult de recuperat faţă de ceilalţi sportivi, dar până la urmă a ieşit bine.

• Dar cel mai plăcut?
Fiecare concurs câştigat îmi oferă senzaţii unice, extrem de plăcute. Cum în 2020 au fost concursuri mai puţine, victoriile au fost şi mai dulci.

• Cum ţi-a schimbat viaţa pandemia de coronavirus?
În 2020 am fost destul de perturbaţi cu toţii. Sper ca în 2021, încetul cu încetul, lucrurile să revină la normal şi să ne facem fiecare treaba cât putem de bine.

• Ce îţi propui pentru acest an?
Pentru 2021 sper să fac un nou record personal. Iar dacă voi reuşi asta, înseamnă că voi obţine şi biletul pentru Tokyo!

• Care este marele tău vis, ca şi sportiv, şi ce vei face pentru a-l îndeplini?
Toate visele unui sportiv de mare performanţă sunt legate de participarea la Jocurile Olimpice. Dar eu nu mă mulţumesc cu simpla prezenţă. La Tokyo îmi doresc să ajung în finala probei de greutate, iar peste alţi patru ani sper la o medalie!

RAREŞ TOADER
Probă: greutate
Data naşterii: 26.05.1997
Club: CS Dinamo Bucureşti
Antrenor: Sorin Tirichiţă
Medalii câştigate în 2020:
– medalie de aur la greutate la CN seniori, de la Bucureşti;
– medalie de aur la greutate la CN seniori, de la Cluj Napoca;
S.B. sală: 20,79 m;
P.B: sală: 20,79 m;
S.B: aer liber: 19,71 m;
P.B. aer liber: 20,60 m.
(Sursă FOTO şi material: www.fra.ro)