Acasă Economie Curtea de Apel Piteşti a dat câştig de cauză Oltchim-ului, zădărnicind încercarea...

Curtea de Apel Piteşti a dat câştig de cauză Oltchim-ului, zădărnicind încercarea PCC de a bloca o finanţare de 100 milioane de euro

142
0

În data de 17 ianuarie 2011, a fost respinsă de către Tribunalul Vâlcea, ca instanţă de fond, acţiunea ce a făcut obiectul dosarului nr. 4061/90/2010, prin care s-a cerut de către PCC SE constatarea nulităţii hotărârii AGEA nr.5, din 27.09.2010, având drept obiect contractarea de către societatea Oltchim a unei finanţări în valoare de 100 milioane euro.
Ca urmare a recursului declarat de către PCC SE împotriva sentinţei civile nr. 49/17.01.2011 a Tribunalului Vâlcea, dosarul nr. 4061/90/2010 a fost transmis Curţii de Apel Piteşti care, pe 29 aprilie, a respins ca nefondat recursul declarat de PCC SE, hotărârea de fond devenind astfel definitivă şi irevocabilă.
Prin intermediul unui comunicat de presă, managementul Oltchim a salutat decizia instanţei Curţii de Apel Piteşti şi independenţa justiţiei din România. Astfel, încă o dată, se dovedeşte că unicul motiv al PCC SE, acţionar ostil în cadrul Oltchim SA, este acela de a bloca activitatea companiei prin tergiversarea punerii în aplicare a hotărârilor acţionarilor societăţii, hotărâri care au drept scop funcţionarea viabilă a Oltchim SA.
De asemenea, SC Oltchim SA a dorit să atragă atenţia asupra campaniei de publicitate agresivă a acţionarului minoritar PCC SE, campanie menită să discrediteze activitatea combinatului înaintea unui important pas spre privatizare, cu scopul clar de a distruge imaginea şi credibilitatea combinatului în vederea unei preluări facile şi ieftine a companiei. În opinia managementului de la Oltchim, atacurile constante şi în forţă ale PCC SE, care se sprijină pe bugete impresionante de publicitate, alcătuiesc o campanie total atipică în peisajul public românesc, ameninţând în mod serios realizarea unei privatizări de succes a Oltchim cu câştiguri importante pentru statul român. În urma respingerii recursului PCC SE, conducerea Oltchim se aşteaptă la intensificarea campaniei de publicitate negativă şi a atacurilor împotriva Oltchim şi a managementului Oltchim.