Acasă Administratie Cursuri de formare profesională pentru persoanele care doresc să înfiinţeze Puncte Gastronomice...

Cursuri de formare profesională pentru persoanele care doresc să înfiinţeze Puncte Gastronomice Locale, la Costeşti

122
0

Autorităţile locale din comuna Costeşti, împreună cu reprezentanţii Bibliotecii, au anunţat că în perioada următoare se vor organiza, de către Agenţia Naţională a Zonei Montane, cursuri de formare profesională pentru persoanele care doresc să înfiinţeze un Punct Gastronomic Local (PGL). Pentru cei care nu au auzit despre acest termen, iniţiatorii programului au precizat că punctele gastronomice locale sunt unităţi reprezentate de bucătăriile particulare din incinta locuinţelor din mediul rural, unde se prepară şi servesc produse culinare, după reţete specifice zonei, direct către consumatorul final, pentru un număr maxim de 12 persoane; produsele culinare trebuie preparate din materii prime provenite cu preponderenţă din producţia primară de la nivelul exploataţiei proprii, precum şi de la producătorii locali sau din unităţi autorizate/înregistrate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor (Ordin 111/2008 ANSVSA, Anexa I, cap. II, lit.m) ). Cursurile vor fi gratuite. Se vor organiza la cererea unui număr de minimum 10 cursanţi.
Se desfăşoară pe parcursul a patru zile, au o durată de 24 ore şi sunt finalizate cu acordarea unui atestat de participare. Modul de organizare: cu prezenţă fizică la sala de curs sau în sistem online, în funcţie de organizarea grupelor, locaţiile solicitanţilor şi evoluţia pandemiei.

Actele necesare înscrierii la curs sunt următoarele: copie după cartea de identitate/buletin a solicitantului; cerere tip de înscriere; fişa personală a solicitantului.
Persoanele interesate se pot înscrie: direct la sediul Bibliotecii Publice „Gr. Nicolae Ciobanu”din Costeşti, prin e-mail la adresa: mariuca.rosianu@azm.gov.ro sau la numărul de telefon: 0744296460. Persoane de contact din partea agenţiei: Roşianu Măriuca – 0744296460; Persoană de contact – comuna Costeşti: Marinescu Mihaela Silvia, Biblioteca Publică „Gr. Nicolae Ciobanu”.