Curelaru (Bălceşti) strânge semnături pentru a candida ca independent

Curelaru Balcesti– Giovanni vrea la Bălceşti un primar „marionetă”

De câteva săptămâni, în presa din Vâlcea, au început să apară informaţii despre situaţia tensionată din organizaţia PSD de la Bălceşti, unde liderul local, Marin Victor, încearcă din nou să-l faulteze pe primarul Ion Curelaru din cauză că edilul nu răspunde la comenzile sale. Pentru că vrea să controleze şi primăria cu orice preţ, „Giovanni” trage cu dinţii să-l pună candidat, pe uşa din dos, pe Aurel Radu (fost membru PPDD, PNL şi ALDE), care a acceptat să fie marioneta acestuia.
Simţind că „Giovanni” a sărit calul, iar vâlcenii ar putea înţelege din mass-media că PSD Vâlcea a ajuns sub controlul unei găşti, care, nestatutar, elimină primarii cu şanse să recâştige alegerile dar care nu fac jocurile grupurilor de interese, deputatul Costi Rădulescu a reacţionat.

Joi, preşedintele PSD Vâlcea a lăsat să se înţeleagă că nu va accepta ca primarului Ion Curelaru să i se facă o nedreptate şi a afirmat că, deşi respectă autonomia structurilor locale, candidaturile vor trece prin filtrul conducerii judeţe. Poveşti! Vineri, „Giovanni” şi Costi l-au plimbat pe „Relu” ca pe sfintele moaşte în toată zona Bălceşti, semn că n-au de gând să-i respecte niciun drept actualului edil şi că, în PSD Vâlcea, democraţia a murit odată cu Ion Cîlea. De altfel, Curelaru a fost unul dintre oamenii fostului preşedinte, iar acesta este unul dintre motivele pentru care trebuie scos din joc. Pe de altă parte, gaşca lui „Giovanni” se teme că actualul primar va candida pentru un nou mandat, caz în care Aurel Radu va pierde alegerile. De aceea, încearcă să-l ţină agăţat de PSD până în ultimul moment. Numai că Ion Curelaru s-a prins ce plan au grupurile de interese din Bălceşti şi, de sâmbătă, s-a apucat să strângă semnături pentru a candida ca independent.
Este posibil ca, într-un final, să candideze din partea unei formaţiuni politice, în condiţiile în care, de câteva zile, ALDE – partidul lui Tăriceanu, UNPR, PER-ul lui Gutău, PSRO-ul lui Mircea Geoană, dar şi alte structuri încearcă să-l convingă să le reprezinte în lupta pentru Primăria Bălceşti. Cu Ion Curelaru intrat în competiţie, „Giovanni” şi „Relu” vor pierde garantat alegerile locale. Şi aşa, oamenii sunt bulversaţi când aud de Aurel Radu. Acum vreo două săptămâni era şi la PNL, şi la PSD. Deputatul Cristian Buican ne declara că e liberal, Costi susţinea că nu, e pesedist. În aceeaşi perioadă, „Relu” era cu fundul şi în luntrea PER-ului, pentru că şeful său, Dan Niţu, încerca să-i intre pe sub piele lui Mircia Gutău.

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button