Acasă Diverse Cum se face apa alcalină acasă?

Cum se face apa alcalină acasă?

107
0

Corpul nostru are capacitatea de a menține în echilibru valoarea pH-ului, care este extrem de crucial pentru buna funcționare a proceselor din corpul nostru. O scară a pH-ului măsoară valori de la 1 la 14, unde 7 este punctul neutru, valorile peste 7 reprezintă mediul alcalin sau bazic, iar cele sub 7 mediul acid.

Ești confuz? Nu lăsa acești termeni științifici să te facă să crezi că este vorba de vreun fenomen complex. De fapt este foarte ușor de înțeles. Cunoscut și sub numele de puterea hidrogenului, pH-ul măsoare cantitatea de ioni de hidrogen dintr-un lichid. În mod ideal, corpul uman are nevoie atât de prezența bazelor, cât și a acizilor, dar raportul pe care îl menține în mod normal este de 51:49, menținând natura alcalină (bazică) puțin mai mare decât acizii. Astfel valoarea normală la care organismul funcționează optim variază între 7,35 și 7,45.

Ce este apa alcalină?

Acidul este o necesitate, în special în stomac, unde se digeră mâncarea. Cu toate acestea, anumite alimente sunt, de asemenea, de natură acidă, iar consumul excesiv de astfel de alimente poate crește aciditatea la acest nivel, ducând la diverse probleme. Apa alcalină este o apă cu un nivel de pH mai mare decât apa potabilă normală, in jur de 8-9. Această apă este formată din calciu, magneziu, sodiu și potasiu. Se spune că apa alcalina ajută la menținerea echilibrului pH-ului în stomac.

Iată câteva indicații ale apei alcaline:

Conține antioxidanți

Radicalii liberi din poluare, fumat și alte surse toxice sunt neutralizați de antioxidanți, iar această apă este o sursă bună pentru obținerea acestor compuși benefici.

Te menține hidratat

Apa alcalină este absorbită rapid și ne menține hidratați. Apa alcalină conține, de asemenea, minerale ionizate, care sunt vitale pentru corpul nostru, în special pentru o circulație eficientă a sângelui.

Menține nivelul pH-ului corpului

Afecțiunile precum refluxul gastro-esofagian produc aciditate, care ne irită corpul și provoacă arsuri în piept. Acest lucru s-a dovedit a fi foarte dăunător pentru corpul nostru și ignorat, poate duce chiar la apariția cancerului. Pentru a neutraliza acest conținut acid și pentru a reda starea de bine corpului cu un pH echilibrat, consumul de apa alcalină este mai mult decât binevenit.

Însă, nu trece în extrema cealaltă…

Avem nevoie de un nivel echilibrat al pH-ului în corpul nostru, deoarece excesul de orice natură nu este bun. Dacă începi să consumi apă alcalină în exces, atunci poți să îți alcalinizezi corpul peste limita normală, ceea ce perturbă procesele biochimice din organism. Metabolismul și digestia pot fi afectate din cauza sucului gastric diluat, iar natura alcalină excesivă a organismului poate produce o afecțiune numită alcaloză metabolică.

Cum facem apă alcalină acasă?

Iată rețeta perfectă pentru a te bucura din confortul casei tale de avantajele apei alcaline:

Ingrediente:

  • 1 litru de apă (filtrată)
  • 1 lămâie
  • 1/8 lingură sare de mare (de preferință sare roz de Himalaya)

Metodă:

Ia o sticlă( de preferat de sticlă, nu pet de plastic) și umple-o cu apă.

Apoi taie lămâia în jumătate; stoarce jumătate din lămâie și pune zeama în sticlă, iar pe cea de-a doua jumătate o tai în felii subțiri și o adaugi în apă.

În cele din urmă, adaugă sarea de Himalaya. Amestecă bine și lasă compoziția să stea peste noapte (cel puțin 8-9 ore), iar a doua zi hidratează-te cu apa ta proaspătă și alcalină.

„Atunci când ne e sete, ştim cel mai bine cât valorează o picătură de apă.” – Emily Dickinson