Acasă Diverse Cum să faci bani prin YouTube

Cum să faci bani prin YouTube

104
0

Fie că îi numim influenceri, fie că îi numim vedete, celebritățile din mediul online s-au format, de cele mai multe ori, singure. Aceștia și-au câștigat publicul prin crearea de conținut orientat spre divertisment, muzică sau alte forme de entertainment. Cel mai ofertat canal de comunicare pentru acești Influenceri este YouTube. Platforma pune la dispoziție oricui dorește spațiu nelimitat pentru a se desfășura. Doritorii pot încărca videoclipuri în speranța că vor atrage atenția cât mai multor fani.
Te întrebi cum sa faci bani online folosindu-te de YouTube? Vom discuta fiecare aspect pe parcursul acestui articol. Ține cont de faptul că s-ar putea ca începutul să fie mai dificil, dar oportunitățile de a câștiga sunt o surpriză plăcută odată ce îți dai seama cum să le valorifici.

Ești plătit pentru încărcarea videoclipurilor pe YouTube?

Creatorii de conținut nu sunt plătiți de YouTube pentru videoclipurile pe care le încarcă. Nici videoclipurile nu sunt generate în mod prestabilit. Pentru a începe să câștigi bani pe YouTube, trebuie să activezi opțiunea de generare de bani din setările contului tău de YouTube. În contul tău, vei găsi opțiunea de a te alătura programului YouTube Partners sau de a-ți afișa videoclipurile pe YouTube Premium.

Cum câștigi bani folosind YouTube?

În primul rând, canalele YouTube pot fi monetizate chiar dacă nu au milioane de abonați. Potențialul tău de câștig nu este determinat doar de numărul de abonați și de vizionări pe care le ai, ci și de nivelul de implicare pe care îl generezi, de nișa pe care o alegi și de canalele de venituri pe care le explorezi. Asta nu înseamnă că numărul de abonați nu contează, ci doar că este nevoie să acorzi atenție și altor aspecte.

În al doilea rând, dacă urmărești canalele celebrităților de pe YouTube, s-ar putea să ai senzația că aceste câștigă sume impresionante din videoclipurile pe care le încarcă. De fapt, fiecare dintre aceste celebrități deține are propria linie de produse. Aceste canale și-au găsit și și-au construit publicul mai întâi, înainte de a-și lansa propria colecție de produse. Așadar, dacă scopul tău este să câștigi bani din YouTube, primul pas este să înțelegi clar care este publicul tău țintă.

Cine va urmări canalul tău de YouTube?

Construirea propriului public te va pune într-o poziție excelentă de a genera bani din conținut într-o varietate de moduri. Dar vei putea profita din plin de oportunitățile pe care le ai numai dacă înțelegi structura publicului.

Pentru mulți YouTuberi care doresc să genereze bani, cu cât canalul este mai nișat, cu atât vor avea o poziție mai bună pentru a lucra cu mărci care doresc să vizeze anumite segmente de public.

Va fi necesar să acorzi o atenție deosebită câtorva aspecte, precum:

 • Dacă ești urmărit preponderent de femei sa de bărbați.
 • Intervalul de vârstă în care se încadrează publicul tău.
 • Locația geografică (țări sau orașe) în care videoclipurile tale sunt vizionate.
 • Angajamentul general al publicului sau „timpul de vizionare”.

Cu aceste informații demografice la îndemână, vei avea o mai bună înțelegere a propriului public și vei putea colabora mai bine cu brandurile. Toate informațiile demografice pot fi extrase din analiza YouTube, dar pentru a compara propriul canal cu altele, e nevoie să folosești diverse instrumente (precum Social Blade).

Așadar, cum poți să generezi venituri?

 • Alătură-te programului de parteneriat YouTube și câștigă bani din reclame

Primul flux de venituri pe care probabil îl vei explora sunt reclamele. Indiferent dacă vrei să câștigi bani pe YouTube fără a crea videoclipuri sau în calitate de creator de conținut, aderarea la programul YouTube Partners și configurarea generării de bani este un pas vital. Poți solicita generarea de bani după ce ai atins 1.000 de abonați și 4.000 de ore de vizionare în ultimul an.

Cum să activezi generarea de bani pe YouTube:

Conectează-te la contul tău.

 • Apasă pe pictograma din colțul din dreapta sus.
 • Apasă pe YouTube Studio.
 • În meniul din stânga, selectează Alte caracteristici> Generare de bani.
 • Citește și acceptă termenii Programului de parteneriat YouTuber.
 • Creează un cont AdSense nou sau conectează-te la unul existent la canalul (ai nevoie de un cont AdSense pentru a fi plătit.)
 • Setează preferințele de generare de bani.

După ce ai terminat, revino la tabloul de bord și apasă pe butonul Analytics din partea stângă a ecranului. De acolo, va trebui să alegi Venituri din butoanele din partea de sus, apoi să derulezi în jos până la graficul Venit estimat lunar pentru a-ți face o idee despre venitul estimat.

Începe să vinzi!

Există o mulțime de produse pe care le poți vinde prin intermediul canalului tău de YouTube. Fabricarea și vânzarea de mărfuri – tricouri, căni de cafea, pungi, snapback-uri, aduc un beneficiu dincolo de venituri.

Produsele personalizate îți vor crește, plasându-te ca brand și în piața offline, iar în acest mod vei aprofunda relația cu publicul tău.

Vânzarea de produse personalizate este mai ușoară decât ar putea părea la început.

Poți comanda modele accesibile, adaptate pentru anumite produse, cum ar fi tricouri, folosind site-uri independente precum Fiverr.

Când vine vorba de gestionarea comenzilor, îți poți dota magazinul online cu servicii precum Oberlo sau unul dintre numeroșii furnizori care se ocupă de livrare și asistență pentru clienți, pentru ca tu să profiți de toate avantajele unei afaceri de dropshipping.

 • Încearcă-ți norocul ca influencer sau afiliat

Brandurile investesc din ce în ce mai mult în promovarea făcută de influenceri, cheltuind bugete publicitare de obicei mari pentru vedetele de pe YouTube care și-au câștigat deja loialitatea publicului.

Acest lucru îți crează și ție o oportunitate importantă, în calitate de creator, dacă poți negocia tranzacțiile corecte.

În funcție de caracteristicile publicului tău, de calitatea conținutului și cât de cât de profitabilă este nișa aleasă, s-ar putea să reușești să negociezi o afacere destul de profitabilă. Mult succes!