Acasă Diverse Cum să alegi ochelarii de vedere perfecți pentru nevoile tale? 4 sfaturi...

Cum să alegi ochelarii de vedere perfecți pentru nevoile tale? 4 sfaturi utile

199
0
Sursa foto: Pixabay https://cdn.pixabay.com/photo/2018/01/17/15/55/glasses-3088491_960_720.jpg
Sursa foto: Pixabay https://cdn.pixabay.com/photo/2018/01/17/15/55/glasses-3088491_960_720.jpg

Ochelarii reprezintă cea mai simplă și cea mai populară metodă de îmbunătățire a vederii. Alegerea lor nu este însă atât de simplă pe cât ai putea crede. Există anumite criterii de care trebuie neapărat să ții cont și anumite etape pe care trebuie să le parcurgi atunci când cauți ochelarii de vedere perfecți pentru nevoile tale. Ți-am pregătit o listă cu câteva sfaturi ce cu siguranță îți vor fi de folos.

1. Programează-te la o consultație de specialitate

Primul și cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci imediat ce observi semne ale unor eventuale probleme cu vederea este să faci la o vizită la un oftalmolog sau optometrist. Principalul motiv este acela că nu-ți vei putea achiziționa ochelari de vedere în lipsa unei prescripții medicale, iar aceasta poate fi eliberată numai de către un astfel de specialist. El este singurul care poate stabili un diagnostic, îți poate spune de ce dioptrii ai nevoie și îți poate oferi toate celelalte informații necesare pentru a alege ochelarii potriviți, ce te vor ajuta într-adevăr să vezi mai bine.

O astfel de consultație durează doar câteva zeci de minute și nu este dureroasă. Este însă absolut necesară pentru găsirea ochelarilor de vedere perfecți.

2. Alege ramele potrivite pentru tine

Nu vei avea prea multe de spus în ceea ce privește tipul de lentile pe care le vei folosi – alegerea lor depinde de problemele de vedere pe care le ai și de indicațiile oftalmologului/optometristului. Ai o mai mare libertate când vine vorba însă de ramelor noilor tăi ochelari. Intră într-un magazin de ochelari de vedere în București și vei descoperi o gamă largă de modele de rame, cu forme, culori și dimensiuni diferite.

Forma feței și culoarea tenului tău sunt principalele criterii de care se recomandă să ții cont atunci când alegi ramele ochelarilor, dar la fel de important este și stilul tău de viață sau cât de multă grijă tinzi să ai de lucrurile tale. Dacă ești o persoană cu un stil de viață mai activ, de exemplu, este indicat să optezi pentru rame din materiale mai rezistente, cum sunt cele din titan sau oțel inoxidabil.

3. Probează mai multe stiluri de ochelari

Dacă ai probleme în a identifica stilul de rame care ți se potrivesc, nu ezita să probezi mai multe modele. Este singura modalitate de a descoperi cum se simt anumite materiale, ce formă te avantajează cel mai mult, ce tip de rame sunt mai confortabile de purtat sau ce dimensiuni ar trebui să aibă acestea.

Nu te teme să încerci stiluri și modele noi. Poate vei descoperi, de exemplu, că ți se potrivesc cel mai bine ochelarii cu ramă tip Cat Eye, deși nu ți-ai fi închipuit niciodată acest lucru.

4. Nu ezita să ceri ajutor atunci când ai nevoie

Gama de ochelari de vedere disponibilă în magazine este foarte largă și variată și este ușor să te copleșească multitudinea de opțiuni, mai ales dacă este pentru prima dată când faci o astfel de achiziție. În acest caz, cea mai simplă soluție este să mergi direct într-un magazin și să ceri ajutorul unui consultant. Cu siguranță acesta îți va putea recomanda mai multe modele de ochelari de vedere care să corespundă nevoilor tale. În plus, o a doua opinie în ceea ce privește forma sau culoarea ramelor care ți se potrivesc cel mai bine este întotdeauna utilă.

Ochelarii sunt un accesoriu esențial odată ce ai început să ai probleme cu vederea și unul pe care probabil îl vei purta un timp îndelungat, zilnic. Pentru a putea alege ochelarii perfecți, trebuie, mai înainte de toate, să faci o vizită la oftalmolog/optometrist. Abia după aceea, în baza prescripției primite, vei putea începe procesul de căutare a ochelarilor potriviți, care nu doar că te ajută să vezi mai bine, ci te și avantajează din punct de vedere fizic.