Acasă Diverse Cum funcţionează o bicicletă electrică şi ce piese importante are

Cum funcţionează o bicicletă electrică şi ce piese importante are

65
0

Daca nu ai mers niciodata pe o bicicleta electrica si esti cam descurajat de pedalarea solicitanta pe care ti-o cere o bicicleta obisnuita, e timpul sa-ti revizuiesti dorintele.

In acest caz, o bicicleta electrica iti va parea imediat foarte distractiva. Acest lucru este, probabil, adevarat si pentru cei mai antrenati ciclisti, dar si pentru cei care nu au mai pedalat de ani de zile.

Bicicletele electrice au toate componentele unei biciclete obisnuite, dar cu cateva extra-uri cruciale care adauga putere pedalarii.

Sunt cateva elementele esentiale in mecanica bicicletelor electrice si ceea ce trebuie sa stim despre schimbul si intretinerea diverselor piese bicicleta.

  • Motorul

Exista trei componente cheie care diferentiaza o bicicleta electrica de o bicicleta normala. Primul este motorul. Acesta te va ajuta sa pedalezi mai usor, totodata ajutandu-te sa iti mentii echilibrul.

  • Senzorul

A doua componenta cheie a unei biciclete electrice este senzorul de viteza. Un senzor de viteza cupleaza automat motorul odata ce incepi sa pedalezi, pentru a oferi asistenta la calatorie.

  • Bateria

A treia componenta cheie a bicicletei electrice este puterea din tron ​​- bateria. Acesta poate fi amplasat in portbagaj sau jos pe cadru, oferind o distributie mai naturala a greutatii in bicicleta.

Bateria se incarca, in general, in cinci pana la sase ore, este usor de inlocuit, iar multi ciclisti au o rezerva pentru ciclism pe distante mai lungi.

Cand vine vorba de intretinere, este recomandabil ca e-biciclistii obisnuiti sa beneficieze de un service la fiecare trei pana la sase luni si o data pe an pentru utilizatorii mai putin frecventi.

Toate aceste piese biciclete necesare se vor gasi la un magazin de biciclete specializat, asa cum este BikeXcs. In ceea ce priveste componentele electrice, vei face o intretinere si o verificare periodica, pentru ca totul sa functioneze perfect.

Tototdata, aceste cateva componente critice (baterie, controler/senzor si motor) si o serie de componente accesorii (afisaje, clapete de acceleratie, senzori etc) care alcatuiesc o bicicleta electrica vor trebui periodic schimbate. In acest sens te ajuta un magazin piese bicicleta pentru bicicleta ta electrica.

Se stie ca cea mai evidenta utilizare a unei biciclete electrice este ca te ajuta sa pedalezi mai usor, respectiv, iti va fi mai usor sa urci un deal sau o panta. Nimanui nu-i place sa se lupte cu o panta si sa transpire la greu, mai ales cand are de trecut tot orasul pentru a ajunge la munca.

Plecand cu bicicleta, poti experimenta toate bucuriile vietii asistate de putere pe doua roti. Si daca inca nu te-ai alaturat revolutiei e-bike-ului, de ce sa nu faci urmatoarea calatorie o vizita la un magazin de bicicletele electrice, pentru a-ti procura propria bicicleta?