Acasă Liga II CSM RM. VÂLCEA – ACU ARAD 1-2

CSM RM. VÂLCEA – ACU ARAD 1-2

293
0

CSM primapag„Înţepaţi” cu ACU!

CSM Rm. Vâlcea a capotat din nou şi a bifat cea de-a patra înfrângere consecutivă din acest sezon. Eşecul cu ACU Arad a survenit în ciuda faptului că în Zăvoi lucrurile s-au schimbat radical în privinţa lotului de jucători, noul finanţator al echipei, Cătălin Rufu, asigurând transferurile câtorva fotbalişti experimenataţi pe plan naţional.

Portarii au făcut diferenţa: Tufişi a gafat, Vlad a excelat!

Nimic nu prevestea dezastrul după felul cum începuse meciul, CSM fiind echipa care a avut iniţiativa din momentul în care arbitrul Sorin Tarcea din Timişoara a fluierat startul partidei. În minutul 10, arădenii „au detonat însă bomba”, deschizând scorul după o gafă de proporţii a portarului Tufişi. Veteranul dintre buturile vâlcene a încercat să degajeze, dar mingea s-a lovit de căpitanul Zeno Bundea şi a sărit în plasă: 0-1. În continuare, oaspeţii au preferat să nu mai rişte nimic, mulţumindu-se să blocheze acţiunile vâlcenilor cât mai departe de suprafaţa de pedeapsă.
Din păcate, „municipalii” n-au izbutit să spargă lacătul defensivei adverse, deşi ocazii au fost numeroase. Prima oportunitate s-a ivit în minutul 14, atunci când „decarul” Balauru l-a întors pe Bilia în colţul careului de 16 metri, a şutat puternic la colţul scurt, însă portarul Vlad a respins miraculos mingea de lângă bara laterală. Ulterior, Mitu a executat magistral o lovitură liberă de la 20 de metri, însă Vlad a fost din nou la post. La jumătatea reprizei, Cr. Bratu – rămas singur cu portarul – a lovit mingea cu capul din 8 metri, dar bravul portar arădean a reţinut-o iarăşi în doi timpi. Înainte de a intra la vestiare, fundaşul Posteucă i-a ridicat pe vâlcenii din tribune în picioare cu o lovitură liberă de la peste 25 de metri, mingea a „spart” zidul arădean, dar a fost şi de această dată respinsă miraculos tot de Vlad.

Nicio ocazie de gol şi totuşi s-a făcut 2-0 pentru arădeni

Arădenii au continuat să joace economicos şi după pauză, iar tactica aleasă de antrenorul principal Nicolae Bogoşel le-a reuşit din plin. În minutul 65, oaspeţii au beneficiat de o lovitură liberă de la 20 de metri, pe care acelaşi Zeno Bundea (fost jucător de Liga I, la Rapid şi Univ. Craiova) a expediat-o cu precizie în plasa porţii lui Tufişi: 0-2. Fapt mai rar întâlnit, deşi n-au avut practic nicio ocazie de gol, oaspeţii aveau două goluri avans la jumătatea reprizei secunde!
Din păcate, probabil din cauza pregătirii fizice precare, vâlcenii n-au avut puterea să iniţieze iureşul de final, acţiunile fiind blocate uşor de adversari. Singurii care au mai spart defensiva arădeană au fost Balauru şi Gogoşoiu. În minutul 70, decarul CSM-ului a primit o pasă excelentă în adâncime de la Mitu şi lobat mingea din careul de 6 metri peste portar, dar şi pe lângă poartă. Ulterior, în minutul 83, tânărul atacant sosit de două săptămâni sub formă de împrumut de la Universitatea Craiova a finalizat cu gol o acţiune personală de toată frumuseţea. Gogoşoiu a driblat tot ce i-a ieşit în cale şi a şutat imparabil din colţul careului de 6 metri, reducând din handicap: 1-2. Până la final, nu s-a mai întâmplat nimic deosebit, deşi vâlcenii au încercat din răsputeri să-şi mai creeze o fază de gol prin care să pună încă o dată în pericol poarta apărată de Vlad.
Au evoluat pentru CSM: Tufişi – Hapaină, Diţă (cpt), Posteucă (Kutlacik ’80), Fl. Sandu, Balauru, I. Popescu, M. Mitu (N. Nicolae ’80), Ad. Ganea, Cr. Bratu (M. Rădulescu ’62), Gogoşoiu.

Nicolae CIUCESCU