Acasă Liga III CSM Alexandria a promovat în Liga a II-a! Viitorul Dăești a pierdut...

CSM Alexandria a promovat în Liga a II-a! Viitorul Dăești a pierdut și meciul 2

1400
0

Anul trecut, Viitorul Dăești a ajuns în semifinalele pentru promovarea în Liga a II-a. A fost eliminată din cursă de Odorheiu Secuiesc. În sezonul actual, ”vulturii” și-au depășit performanța. S-au calificat în play-off, au terminat campionatul pe locul secund, au trecut de primul baraj, dar s-au oprit înainte de a face pasul către eșalonul secund. CSM Alexandria, echipă care și-a dovedit valoarea pe tot parcursul campionatului, pe care Dăești o învinsese doar o dată în cinci întâlniri, a promovat pe cea de-a doua scenă fotbalistică a țării.

După meciul de duminică, de pe Municipalul din Zăvoiul vâlcean, în care a fost oarecum pusă la îndoială victoria oaspeților (0-2), prin prisma penalty-ului controversat acordat Alexandriei la 0-1, în retur campioana Seriei a VI-a nu a lăsat loc de interpretări. S-a impus în mod clar, cu 4-1.

Vâlcenii au fost surprinși din debutul partidei. Marius Neicu a adus echipa gazdă în avantaj. Dăești a avut șansa egalării. Pîrvulescu și Tchassem au ratat. La mijlocul reprizei, teleormănenii au dublat diferența. Stancu a șutat sub transversală de la marginea suprafeței de pedeapsă. La pauză a fost 3-0. Viitorul a dat iar dovadă de fragilitate în apărare. O minge deviată de Cioablă l-a găsit bine pe Neagu, care a taxat formația vizitatoare.

La reluare, Viitorul a redus din handicap. Pîrvulescu a șutat, balonul, deviat, l-a păcălit pe Cristică și s-a făcut 3-1. Soarta promovării era deja decisă. Tabela s-a închis din minutul 61. Cioablă, fostul atacant de la Dăești, și-a pus și el amprenta pe victorie cu golul de 4-1, iar la final a sărbătorit alături de coechipieri o performanță importantă pentru fotbalul teleormănean.

Pentru Viitorul Dăești au evoluat la Alexandria: Păușescu – Pîrvulescu, Vasile, Tchassem, Njindja, Diaconescu, Cioinac, Pîrvu, Nicula, Munteanu, Garcia. Au mai jucat: Iordache, Andu Popolan, Samson, Ghiță și Duțu. Mihai Costea nu a fost utilizat deloc.

Dăești rămâne cea mai bună echipă din fotbalul vâlcean. Din toamnă va fi un nou început. Vâlcea ar putea avea cinci formații la startul Ligii a III-a.

Nici Deva, echipă cu mulți vâlceni, nu va juca în Liga a II-a. A pierdut barajul cu Reșița. S-a consemnat același scor și în tur, dar și în retur: 3-2 pentru trupa din Caraș Severin. Partida de la Reșița a fost arbitrată de președintele CJA Vâlcea, Cătălin Buși. Fotbalistul vâlcean Bogdan Țoiu a marcat unul dintre golurile trupei hunedorene, iar Alin Pencea, fostul fotbalist de la Horezu, pe cel de-al doilea.

În afară de CSM Alexandria și CSM Reșița au mai obținut promovarea în Liga a II-a: Ceahlăul Piatra Neamț, CS Tunari și Corvinul Hunedoara.