Acasă Diverse CSKA Moscova, o ”nucă” prea tare pentru Vâlcea. Partida s-a încheiat la...

CSKA Moscova, o ”nucă” prea tare pentru Vâlcea. Partida s-a încheiat la aceeași diferență din tur

328
0

Duminică, 24 ianuarie, SCM Rm. Vâlcea a jucat cel de-a cincilea meci din ultimele două săptămâni. În Sala ”Traian” a venit de această dată una dintre echipele puternice din Europa, cu pretenții la Final Four-ul Ligii Campionilor, CSKA Moscova. ”Municipalele”, cu moralul bun după două victorii consecutive în Liga Campionilor, sperau să poată face abstracție de oboseală și să facă față adversarei. Nu au reușit să țină piept ”tancului” rusesc decât vreo 10 minute.

CSKA a condus cu 2-0 la Vâlcea, însă Gonzalez și Florica au restabilit echilibrul pe tabelă. Oaspetele au revenit în avantaj, prin golul reușit de Sudakova, dar Aardahl a egalat la 3. Imediat, în minutul 9, după o minge apărată de Batinovic, SCM a condus pentru prima dată în acest joc. Gonzalez a marcat pentru 4-3. Din păcate a fost și singura dată când gazdele au fost la timonă. Rusoaicele au profitat de lipsa de luciditate a vâlcencelor și s-au distanțat treptat pe tabelă. Nici în superioritate numerică elevele lui Florentin Pera nu au avut mai multă inspirație. În două astfel de situații, în loc să profite, s-au afundat și mai mult. Florica a trimis mingea în bară, apoi Minevskaja a pasat în out. În inferioritate, CSKA a înscris de pe pivot și a dus scorul la 9-5. Imediat, și Nikolic și-a trecut în cont o ratare. La a doua superioritate numerică, Vâlcea a primit chiar două goluri fără să înscrie vreunul. Diferența a ajuns la șapte goluri, apoi chiar la opt (8-16), în minutul 27, după ce SCM nu a reușit să marcheze nici măcar din 7 metri (a ratat Minveskaja).

La următoarea aruncare din punctul de penalitate a mers Liscevic, care a avut mai mult noroc: 9-16. Pe final de primă repriză campioana României a rămas și ea în inferioritate numerică. Trifunovic nu și-a putut opri adversara decât printr-o ținere evidentă, din spate. Vedekina a pus capăt primelor 30 de minute la scorul de 9-17.

În partea secundă, Vâlcea nu avut forța de a mișcora proporțiile scorului. CSKA a continuat să înscrie ușor, iar Vâlcea să înmulțească numărul greșelilor. Florentin Pera a încercat toate variantele. Au fost rulați toți cei trei portari (Batinovic, Ciucă și Hosu), pe extremă dreapta a fost jucată atât Nikolic, cât și Lopez, la linia de 9 metri a intrat inclusiv Bucur, iar pe extremă stânga, a avut șansa să joace chiar și Lupei. Tânăra de 18 ani a marcat în minutul 41, din boltă, pentru scorul de 15-22. Și Bucur și-a trecut numele pe lista marcatoarelor. În minutul 58, într-o perioadă ceva mai bună a SCM-ului, a punctat pentru 23-33. Partida s-a încheiat, până la urmă, cu aceeași diferență din tur, de 10 goluri, dar de această dată la scorul de 34-24 în favoarea rusoaicelor, care, în urma acestui succes, au trecut pe locul 2 în grupă, poziție care duce direct în sferturile Ligii Campionilor.

De menționat ar mai fi că nici în acest meci Florentin Pera nu s-a bazat pe Alicia Fernandez, accidentată. Iryna Glibko e de mai mult timp indisponibilă și nu va ptuea ajuta echipa nici în meciurile viitoare.

Pentru Vâlcea urmează acum partida din campionat, cu Brăila, care va avea loc joi, 28 ianuarie. În Liga Campionilor, dacă EHF nu va programa vreo restanță (deși nu mai e când), ”municipalele” mai revin pe 7 februarie. Joacă în deplasare, cu Odense. Pe 9 februarie au una dintre restanțele cu Borussia Dortmund (cea de pe teren propriu), iar pe 14 februarie primesc vizita celor de la Brest.

Pentru SCM Rm. Vâlcea au punctat în partida cu CSKA: Elghaoui (7), Liscevic (4), Gonzalez (3), Minevskaja (3), Lopez (2), Aardahl (2), Florica (1), Bucur (1), Lupei (1).

Pe lista marcatoarelor formației CSKA Moscova s-au regăsit: Sudakova (7), Vedekhina (5), Skorobogatchenko (5), Gorshkova (4), Dmitrieva (4), Heindahl (3), Ilina (2), Ristovska (1), Chigirinova (1), Markova (1), Illarionova (1).

FOTO: Facebook SCM Rm. Valcea