Acasă Baschet CS Vâlcea a mai bifat o victorie, Vergu a spus ADIO carierei...

CS Vâlcea a mai bifat o victorie, Vergu a spus ADIO carierei de jucător. Va rămâne apropiat de club şi de baschet, ca antrenor

200
0

La finele săptămânii trecute, în Sala Liceului Sanitar, din nordul Râmnicului, s-a desfăşurat un nou meci oficial de baschet masculin, din cadrul Ligii I. CS Vâlcea 1924 a înfruntat Universitatea Cluj. A fost un eveniment sportiv special. Lucian Vergu, jucător cu ştate vechi în baschetul de mare performanţă, cu multe meciuri şi sezoane în Liga Naţională, chiar cu prezenţe la echipa naţională, a spus ADIO carierei de sportiv. De fapt, renunţase la baschet în urmă cu mult timp, dar în vară s-a alăturat proiectului CS Vâlcea. Vârsta destul de înaintată pentru un sportiv, dar şi lipsa unei pregătiri fizice constante, specifică performanţei, l-au forţat să-şi îndrepte atenţia către antrenorat. Lucian Vergu a jucat puţin peste şapte minute în confruntarea cu Universitatea Cluj, a adus şapte puncte Vâlcii şi şi-a trecut în cont şi câteva recuperări. ”Haita” lui Hristu Șapera a câştigat duelul cu scorul de 84-62. Hamrick, Rotaru, Singh şi Ciucă au nimerit coşul de cele mai multe ori şi au pus puncte importante în dreptul Vâlcii. Vergu, în prezent poliţist de profesie, împărtăşeşte deja din cunoştinţele sale copiilor, fiind un ajutor de nădejde pentru Magdalena Moise, la grupele de copii şi juniori ale clubului finanţat de Consiliul Judeţean. În flash-interviul realizat la finalul meciului în care s-a aflat pentru ultima dată pe parchet, Lucian Vergu a declarat:
”S-a închis cercul pentru mine. Am încercat în vară să mă antrenez cu echipa, timp de două luni, dar după o pauză de 15 ani a fost greu. M-au lăsat tendoanele. M-am pus greu iar pe picioare. Sunt total neantrenat. Mă bucur că am putut să ajut echipa cu punctele marcate şi recuperări în acest ultim joc. Eu la vârsta de 30 de ani m-am lăsat de sportul de performanţă. Nu am vrut, dar a fost un moment în viaţa mea în care a trebuit să-mi aleg destinul, practic. La Vâlcea era o echipă de Divizia A, condusă de Cristian Achim, antrenorul de la CSM Oradea, care face o treabă foarte bună acolo şi îl felicit, şi a trebuit să aleg între activitatea profesională şi cea sportivă. Îi îndemn pe copii să vină la baschet pentru că este un sport minunat şi în primul rând că, chiar dacă nu vor face de performanţă, deşi eu mi-aş dori acest lucru, le oferă toate calităţile necesare pentru viaţă pe care un tânăr le poate avea după ce termină junioratul. Va fi disciplinat, va avea spirit de echipă, va putea să lucreze într-un colectiv, se va adapta uşor oriunde, va fi loial instituţiei din care face parte, va avea toate calităţile să-şi poată continua viaţa într-un mod normal, aşa cum şi eu am făcut-o. Sunt un exemplu viu. Ca antrenor, vreau să o iau de la început, cu copiii şi juniorii, iar peste 6-7-8 ani, să fac pasul către baschetul mare”. Felicitări pentru întreaga carieră şi mult succes în antrenorat!
CS Vâlcea 1924 continuă ”pregătirea” pentru turneul final. Următorul joc va fi cu BC CSU Sibiu 2, pe 1 mai, de la ora 17.30, în Sala Transilvania, din Sibiu. ”Lupii negri” îşi doresc să poată sărbători, la finele sezonului, promovarea pe prima scenă baschetbalistică a ţării.