Acasă Baschet CS Vâlcea 1924 are și echipă de baschet feminin! Plăvițu, Bobar, Badi...

CS Vâlcea 1924 are și echipă de baschet feminin! Plăvițu, Bobar, Badi și Voica, componente ale lotului

297
0

Echipa de baschet masculin a CS Vâlcea 1924 a câștigat ultima partidă din Liga I de dinaintea Final Four. ”Haita” lui Hristu Șapera s-a impus în deplasare, la Craiova, cu scorul de 108-53. E a doua clasată din grupa 1-8, după Corona Brașov. Agronomia București și Politehnica Iași sunt celalte două formații care se vor lupta, alături de Vâlcea și Brașov pentru promovarea pe prima scenă a baschetului masculin românesc. Viitorul sună bine pentru ”lupii negri”, care își pregătesc și mutarea în principala arenă a Râmnicului, Sala Sporturilor Traian.

Peste toate acestea, CS Vâlcea a mai dat o veste iubitorilor baschetului de la poalele Capelei. Pe repede înainte s-a format o echipă feminină, din jucătoare de mare valoare, cu prezențe și medalii în Liga Națională. Aceasta a participat deja la o competiție, Cupa României de baschet 3×3, care a avut loc la București. ”Lupoaicele” s-au clasat pe un onorabil loc 4, din 14 echipe participante. Au înregistrat rezultatele: CS Vâlcea 1924 – Sepsi Sf. Gheorghe 22-6, CSM CSU Constanța – CS Vâlcea 16-12, CS Vâlcea – CSM Alexandria 19-13, Agro Squad – CS Vâlcea 13-19. În semifinale au pierdut cu CSM CSU Constanța la limită, cu 16-14. Formația de la malul Mării Negre și-a adjudecat titlul, după o finală cu Rapid. Din lotul Vâlcii au făcut parte: Alexandra Bobar, Cristina Badi, Bianca Voica Nagy și Georgiana Plăvițu. Bianca Voica a fost inclusă în echipă ideală a întrecerii din Capitală.

”În patru zile, reușim să închegăm prima echipă de baschet 3×3 și performanțele apar neașteptat de repede. Plăvițu Georgiana, Alexandra Bobar, Cristina Badi, Bianca Ioana Nagy Voica au reușit să formeze în mai puțin de o săptămâna o echipă care să obțină locul al patrulea în Cupa României și locul 3 la prima etapă de campionat național sub patronajul Sport Arena. Victoria din sferturi contra Soniei Ursu (jucătoare ce ne-a calificat la Olimpiadă) și a colegelor ei de la Agronomia București (Agro Squad), favoritele competiției, este o surpriză foarte plăcută. Parcursul excelent e potențat și de prezența Biancăi în echipa turneului, trofeu individual pe deplin meritat. Lupoaicele încep cu dreptul și dau satisfacție Manuelei Cornea, cea care a insistat pentru baschetul feminin și care se va ocupa în continuare de această activitate. Un gând frumos și pentru Angel Santana, specialistul numărul unu la 3×3 din România, care le-a fost alături în succesul din Cupa României”, a transmis CS Vâlcea, legat de cel mai nou proiect al clubului.