Editorial Politic

Cronica TV

Cosmine, nu fii spart, nu mai suge de la stat!

Cel mai portocaliu post local de televiziune a aprins o lumânare la umbra carierei politice a liderului OT PD-L Vâlcea, Cosmin Constantinescu, despre care putem vorbi la trecut de acum înainte. Fie-i apusul uşor!
Pus în neplăcuta situaţie de a spune care e activitatea sa în calitate de director al DJT Vâlcea, tânărul politician s-a făcut de cacao. Nu numai că l-a convins pe moderator că e plătit degeaba de stat, cu bani grei, ci şi că e un monument de… cum îi zice antonimului cuvântului deşteptăciune. Dându-şi seama cât de penibil este, la un moment dat, Cosmin Constantinescu a început să mintă cu neruşinare, susţinând că are foarte multe programe în derulare şi că, săptămânal, oferă comunicate presei. Aiurea!
Punându-i-se la dispoziţie 5 minute pentru a le transmite tinerilor telespectatori informaţii preţioase, şeful Direcţiei Judeţene pentru Tineret a dat din colţ în colţ: „Ok… deci, pe lângă… aţi amintit de… de componenta… ci… prin… o componentă esenţială a Direcţiei, şi mă refer la taberele… taberele din judeţul Vâlcea. Ce… ce reprezintă de fapt aceste locaţii? Sunt… taberele… sss… taberele înseamnă un termen popular. De fapt, este un termen popular. Ele sunt denumite centre de agrement pentru tineret. Ce reprezintă de fapt aceste centre de agrement? ÎÎÎmmm… orice tânăr care… cu vârsta până la 35 de ani… poate beneficia de sejur în centrele de agrement din subordinea Direcţiei noastre… la preţuri… la preţuri decente, zic eu… la preţuri subvenţionate de Guvernul României. Deci, preţul, ca să vă dau un exemplu, cazarea costă până în 40 de lei, tariful maxim de cazare, de persoană mă refer, dar masa… trei mese pe zi… pensiune completă… 20 de lei”. Super sictirit, moderatorul l-a întrerupt, simplificând: „Deci, cu 60 de lei pe zi, poţi să stai unde? La Cozia, Căciulata şi Brădişor”. Cosmin Constantinescu a aprobat verbal şi din cap, încercând să câştige timp pentru a se aduna de pe jos. Atunci s-a trezit cu a doua lovitură: câţi tineri sunt cazaţi la fiecare dintre cele trei centre, în acest moment? Păi, niciunul. Perioada de vârf a acestei activităţi de tip hotelier – a explicat liderul OT PD-L – este vara, când elevii sunt în vacanţă. Care va să zică, în rest, instituţia asta plătită din bani publici freacă menta, la fel şi directorul ei. Cosmin Constantinescu nu s-a gândit probabil până acum că, pentru salariul exagerat de mare pe care îl primeşte, n-ar fi rău să facă totuşi ceva. S-o fi gândit că e ca în Consiliul Local, unde, la fel, nu mişcă un pai şi primeşte pârleală groasă. Sau la lucrările cu statul… Haideţi că ne-am enervat şi noi, zău! Publicitate! … înainte să ne supărăm şi să chemăm ANI să verifice dacă averea corespunde cu salariile şi declaraţiile de la Fisc.

Eduard Dulăcioiu

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button