Acasă Liga Nationala Cristina Florica, incertă pentru turneul de la Bistriţa. ”Municipalele” încep Săptămâna Mare...

Cristina Florica, incertă pentru turneul de la Bistriţa. ”Municipalele” încep Săptămâna Mare cu un meci împotriva Craiovei

320
0

În această săptămână s-au încheiat acţiunile echipelor naţionale. Jucătoarele de la SCM Rm. Vâlcea convocate la Naţionalele României, Serbiei, Spaniei, Muntenegrului, s-au întors la poalele Capelei. Au la dispoziţie doar două zile pentru a pregăti meciurile din debutul returului, care vor avea loc săptămâna viitoare, la Bistriţa-Năsăud. Luni, 26 aprilie, în prima zi din Săptămâna Patimilor, de la ora 16.00, SCM va înfrunta formaţia SCM Craiova. Meciul va fi transmis pe TVR 2. Marţi, 27 aprilie, ”municipalele” vor juca din nou, de această dată cu CSM Slatina. Confruntarea va avea loc de la ora 14.45. Vor urma trei zile de pauză pentru elevele lui Pera, care sâmbătă, 1 mai, sunt nevoite să joace din nou la Bistriţa. De la ora 16.00 vor avea derby-ul cu Minaur Baia Mare, care va putea fi urmărit pe TVR 1.

Florentin Pera nu va putea miza la acest turneu pe Shenia Minevskaja, operată de curând. Şi extrema Cristina Florica este incertă. Ea a ratat şi meciurile României cu Macedonia de Nord din cauza problemelor medicale. Fusese convocată la Naţională pentru această dublă. Oficialii clubului vâlcean au explicat situaţia celor două jucătoare.

”Extrema Cristina Florica are o problemă la membrul inferior stâng, anume o tendinită cronică a tendonului achilean. Saptămâna trecută a fost vazută din nou de Dr. Răzvan Melinte şi este aşteptată să revină în aproximativ 2-3 săptămâni la antrenamente, în funcţie de evoluţia recuperării. «Am jucat cu dureri foarte mari la ultimele jocuri de campionat, la fel şi în deplasarea cu echipa naţională, în Muntenegru. Doctorul echipei mi-a recomandat să fac o pauză de două săptămâni, pentru a vedea cum evoluează problema pe care o am. Mi-e dor să revin pe teren, dar nu cred că voi fi aptă pentru turneul de la Bistriţa. De asemenea, regret că nu am putut fi alături de colegele de la echipa naţională pentru dubla cu Macedonia» a declarat Cristina.

De asemenea, luna trecută Shenia a suferit o intervenţie chirurgicală la nivelul meniscului intern şi cartilajului femural. În prezent, se află în plin proces de recuperare şi revenirea ei este prognozată la începutul lunii iunie, în funcţie de evoluţia recuperării.
«Mă simt bine, fac paşi mărunţi, dar siguri în procesul de recuperare. Bineînţeles, o să am grjiă să mă recuperez cu mare atenţie şi sper să revin cât mai rapid pe terenul de joc, dar lucrurile bune se fac în timp» a declarat Evgenija. Din pacate, ambele sportive vor rata turneul de la Bistriţa, care se va desfăşura în perioada 25 aprilie – 1 mai», a transmis SCM Rm. Vâlcea.