Cristi Achim luptă din nou pentru titlul naţional la baschet

fond_1058* tehnicianul vâlcean are şanse mari să devină campion cu CSM Oradea

Antrenorul Cristi Achim are parte de încă un sezon perfect la cârma echipei de baschet masculin CSM Oradea. Instalat pe banca tehnică a formaţiei bihorene în noiembrie 2009, vâlceanul a obţinut rezultate notabile în cei aproape şapte ani care au trecut de atunci. De departe, cele mai bune sezoane au fost 2012 –2013 (locul 3) şi 2013-2014 (când orădenii au pierdut la „mustaţă” titlul naţional, cu scorul de 3-2, după o finală strânsă cu Asesoft Ploieşti). În condiţiile în care formaţia prahoveană s-a desfiinţat vara trecută, supremaţia naţională este disputată acum de celelalte formaţii. Printre acestea, se numără şi CSM Oradea, care are şanse reale de a deveni campioană naţională la finele sezonului actual.
Echipa antrenată de Cristi Achim a terminat pe primul loc sezonul regulat, cu 17 victorii şi 5 înfrângeri, dar în a doua fază a competiţiei, când echipele au fost împărţite în două grupe valorice (1-6 şi 7-12), bihorenii au picat pe poziţia secundă, după Steaua.

Phoenix Galaţi, prima adversară a bihorenilor în play-off

La finele săptămânii trecute, a început play-off-ul Ligii Naţionale, la sfârşitul căruia se va cunoaşte noua campioană ţării. În sferturi, trupa antrenată de Cristi Achim înfruntă echipa de pe locul 7, Phoenix Galaţi. Primul meci dintre cele două formaţii a avut loc duminică, 17 aprilie, la Oradea, şi s-a încheiat cu victoria elevilor lui Cristi Achim, cu scorul de 93-86. Al doilea joc s-a jucat marţi, 19 aprilie, tot pe terenul bihorenilor, care s-au impus mai clar decât prima oară, cu 103-79. Cele două echipe se vor înfrunta din nou duminică, 24 aprilie, de la ora 19.00, la Galaţi. Dacă orădenii se vor impune vor accede în semifinale. Dacă va mai fi nevoie de încă unul sau două meciuri (calificarea în careul de aşi se joacă după sistemul cel mai bun din cinci partide), al patrulea joc va avea loc tot la Galaţi, iar ultimul (cel decisiv), la Oradea. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button