Cristi Achim a făcut primul pas spre finala Ligii Naţionale de baschet

Cristi Achim (foto pressalert.ro)*  în semifinalele play-off-ului, echipa pe care tehnicianul vâlcean o antrenează, CSM Oradea, conduce cu 1-0 formaţia „U” Transilvania Cluj-Napoca * al doilea meci dintre cele două grupări s-a disputat joi seara, după închiderea ediţiei, tot pe terenul formaţiei bihorene

Săptămâna trecută, Cristi Achim a mai făcut un pas important în lupta pentru cucerirea titlului naţional de baschet masculin. CSM Oradea, echipa pe care tehnicianul vâlcean o antrenează, a reuşit să treacă de Phoenix Galaţi, cu scorul general de 3-1. Bihorenii şi-au trecut în cont cel de-al treilea succes chiar în fieful adversarilor, după un meci pe care l-au dominat autoritar şi pe care l-au câştigat clar, cu 81-62.

Orădenii au câştigat cu 72-71 primul meci cu formaţia de la poalele Felecului

În semifinale, CSM Oradea înfruntă echipa „U” Transilvania Cluj-Napoca. Primul meci dintre cele două formaţii a avut loc miercuri, 4 mai, de la ora 18.00, pe terenul grupării bihorene. Partida a fost una extrem de spectaculoasă, cu dese răsturnări de scor şi cu un final incendiar. Elevii lui Cristi Achim au obţinut până la urmă o victorie la limită, cu 72-71. Cel de-al doilea joc dintre cele două grupări se va disputa joi, 6 mai, de la ora 20.00, tot la Oradea, şi va fi transmis LIVE de DigiSport 3. Duelul dintre cele două rivale va continua săptămâna viitoare, mai precis miercuri, 11 mai, când va fi programat cel de-al treilea meci, la Cluj-Napoca. În finala campionatului va accede echipa care va acumula prima trei victorii.

Bilanţul întâlnirilor directe este favorabil echipei antrenate de Marcel Ţenter

În sezonul regulat al Ligii Naţionale, bilanţul întâlnirilor directe dintre cele două echipe a fost favorabil clujenilor (cu 3-1), care s-au impus la Oradea cu 68-67, iar apoi de două ori şi pe teren propriu, cu 75-62 şi 87-85. Bihorenii şi-au trecut în cont singura lor victorie în ultima etapă din sezonul regulat (84-77, pe teren propriu). Formaţia antrenată de Marcel Ţenter i-a mai învins o dată pe elevii lui Cristi Achim în finala Cupei României, chiar la Oradea, cu 82-75. Rămâne de văzut acum dacă bihorenii vor putea să răstoarne calculele hârtiei şi să obţină din nou calificarea în finala campionatului, unde au mai fost prezenţi şi în urmă cu două sezoane, când au pierdut în faţa echipei Asesoft Ploieşti, cu 3-2. (N.C.)

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button