Acasă Liga III Cozia scapă ”turma”. Călimănești, singura echipă vâlceană care nu a pierdut în...

Cozia scapă ”turma”. Călimănești, singura echipă vâlceană care nu a pierdut în Liga a III-a, în această rundă. Formația din stațiune a revenit de la 0-2

859
0

Pentru Dăești, Horezu și Costești, debutul în ultima parte a sezonului Ligii a III-a a fost negru. Nu și pentru Călimănești, singura echipă care nu a pierdut în acest week-end și singura care a jucat pe teren propriu. Formația din stațiune a primit vizita satelitului Universității Craiova. Condusă cu 2-0, după dubla lui Stana, echipa vâlceană a avut puterea să revină. Sîrbu și Ghighilicea, în prelungiri, dintr-un penalty pe care tot el l-a scos, au adus un punct pentru gazde. 2-2  a fost la final.

”Primul gol l-am primit contrar a ceea ce s-a întâmplat pe teren în prima repriză. Am făcut un joc extraordinar în primele 45 de minute, poate chiar mai bun decât în partea secundă. Am avut patru ocazii mari de a marca. Ghighilicea a scăpat singur cu portarul, dar a ratat. Mădălin Chiripuș a mai avut un șut periculos, apoi a fost o dublă ocazie, în aceeași fază: un șut–voleu al lui Ghighilicea, mingea a ajuns la Dobrin, dar a șutat peste poartă. Ei la singurul șut spre poartă au marcat în minutul 29. A fost o execuție de pe la 25-30 de metri, l-a prins pe portarul nostru puțin avansat și asta a fost. În minutul 59, tot Stana a plecat pe culoar, a scăpat singur cu portarul și a dublat avantajul adversarilor. Ei au posesie bună. Sunt bine pregătiți, fac doar fotbal, mai au posibilitatea să utilizeze jucători și de la echipa mare. Au avut trei acum. Noi avem jucători care merg și la serviciu, iar sportul, fotbalul e ca un al doilea loc de muncă. Nu e simplu. Am revenit după ce am fost conduși cu 2-0. Sîrbu a redus din diferență în minutul 81. A fost o execuție frumoasă, din lateral dreapta, aproape de vinclu. În minutul 90+3, Ghighilicea a fost faultat clar, de Dina cred și am obținut penalty. Tot Ghighilicea l-a transformat. Încă șase remize și va fi bine! Glumesc… Lupta pentru menținerea în acest eșalon se va duce până în ultima secundă. La fiecare meci trebuie să fim determinați, să putem obține rezultate pozitive care să ne ajute în misiunea noastră”, a spus Vasile Ilinca, antrenorul Coziei.

Echipa din Călimănești s-a bazat la meciul cu Craiova pe jucătorii: Mathe – Mazilu (75 – Marinaș), Bornea, Marian Chiripuș, Proteasa (46 – Bîrziche), Mădălin Chiripuș, Ghighilicea, Duca, Horumbă (75 – Rădoi), Dobrin, Sîrbu.