Acasă Liga IV Cozia, cu 75 de goluri marcate, nu dă şi cel mai bun...

Cozia, cu 75 de goluri marcate, nu dă şi cel mai bun marcator din Liga a IV-a. Cine e pe primul loc în topul golgheterilor? Care a fost cea mai disciplinată echipă?

596
0

Lidera Ligii a IV-a vâlcene, Cozia Călimăneşti a marcat 75 de goluri în 13 meciuri, mai mult decât dublu faţă de cea de-a doua clasată, spre exemplu, CS Mădulari, care are doar 32 de reuşite. Sparta e aproape de Călimăneşti la acest capitol, cu 64 de goluri înscrise. Niciuna dintre acestea formaţii şi nici cea de pe locul 4, Chimia, nu dă, însă, cel mai bun marcator din turul campionatului. Golgheterul Lgii a IV-a provine de la cea de-a cincea clasată, FC Păuşeşti Otăsău. Este vorba despre Marian Filipoiu. ”Maricanu” are 19 ”boabe” în tur dintr-un total de 59 înscrise de FCPO. Aldescu şi Fistogeanu îl urmează în clasament, la Păuşeşti, cu 10, respectiv 7 goluri.

În clasamentul general al golgheterilor, Filipoiu e urmat de Alexandru Uţă, de la Cozia Călimăneşti, care a punctat de 13 ori pentru trupa din staţiune. Pe ultima treaptă a podiumului se află trei jucători, toţi de la Sparta: Vali Mihalcea, Laurenţiu Cazan (golgheterul minicampionatului trecut) şi Alexandru Bălţăţeanu, fiecare cu câte 12 goluri. 10 goluri au Ionuţ Ileana, de la Călimăneşti şi Ionuţ Aldescu, de la FCPO, iar 9 goluri – Marius Oşovei, de la Unirea Tomşani, Emanuel Birăruţi, de la Olteţul Alunu 2016 şi Alexandru Burtoi, de la FC Băbeni. Leo Săraru e cel mai prolific jucător de la Mădulari, cu opt goluri marcate. Tot opt goluri mai au Silviu Rădoi şi Nonis Duca, de la Cozia Călimăneşti. Completează topul, cu şapte goluri: Justin Ştefănescu (Olympic Rm. Vâlcea), Andrei Fistogeanu (FCPO), Cosmin Marinaş (Cozia Călimăneşti), Vali Bogorodea (Viitorul Budeşti) şi Ştefan Pană (Foresta Malaia). De câte şase ori au punctat, în acest tur de campionat: Cristi Gulea (FC Băbeni), Marian Mătăsaru (Viitorul Budeşti), Bogdan Bîrlogeanu (FC Păuşeşti Otăsău), Ciprian Vlădoi (Chimia 1973 Rm. Vâlcea), Alexandru Chiripuş (Cozia Călimăneşti) şi Nicuşor Călin (FC Băbeni). Cinci goluri au marcat: Romeo Stoian (Viitorul Budeşti), Ionuţ Manta (Minerul Berbeşti), Ionuţ Săraru (CS Mădulari), Ionuţ Stroe (Stejarul Vlădeşti), Flavius Chirculescu (Foresta Malaia), Costin Vlăsceanu (Chimia 1973 Rm. Vâlcea), Antonio Bitică (Lotru Brezoi), Constantin Ilie (Olympic Rm. Vâlcea), Radu Petrescu (Sparta), Daniel Vangu (Foresta Malaia), Eduard Drăghici (Lotru Brezoi) şi George Cîrstoiu (Foresta Malaia).

Cele mai multe goluri într-un meci, 18 (!!!) au fost înscrise în duelul dintre Sparta şi Olympic: 15-3. Cea mai mare diferenţă de scor a fost de 17 goluri (în partida dintre Olympic şi Cozia, scor 0-17). Cea mai disciplinată echipă a fost Cozia Călimăneşti, care a primit doar 13 cartonaşe galbene şi niciun roşu. Lidera Ligii a IV-a şi echipa de pe 3, Sparta, sunt singurele formaţii din campionat care nu au avut nicio eliminare în 13 etape. Cele mai multe cartonaşe roşii le-a avut Chimia 1973 Rm. Vâlcea: cinci, urmată de Foresta Malaia, cu patru eliminări.