Acasă Liga IV Cozia Călimănești, parcurs de metronom în Liga a IV-a. Formația lui Vasile...

Cozia Călimănești, parcurs de metronom în Liga a IV-a. Formația lui Vasile Ilinca a câștigat și derby-ul cu Păușești Otăsău

700
0

Cozia Călimănești a trecut cu bine peste o nouă etapă de Liga a IV-a. Formația din stațiune a câștigat derby-ul rundei, din deplasare, cu FC Păușești Otăsău. Elevii lui Vasile Ilinca s-au impus cu scorul de 3-1. Victoria a fost obținută în principal datorită evoluției din primele 45 de minute. Alexandru Uță a deschis scorul dintr-o lovitură liberă, la jumătatea reprizei. În minutul 31, Silviu Rădoi a dus scorul la 2-0 în favoarea formației sale. Pauza nu a fost de bun augur pentru oaspeți. Lidera nu a mai avut aceeași prospețime în debutul părții secunde. FC Păușești Otăsău a încercat să profite. A redus din diferență. Bogdan Bîrlogeanu, revenit după suspendare, a  marcat din penalty, pentru 2-1. Gazdele au prins și mai mult curaj după marcarea golului. Cozia a rezistat. În minutul 90, a venit și golul de 3-1, care a închis meciul. Tot Silviu Rădoi a marcat. În acest meci printre titularii Coziei s-a regăsit și Marian Chiripuș, care a fost de netrecut în apărare, în primele 45 de minute. El a absentat în ultimele săptămâni din cauza unei accidentări. Nici acum nu a fost apt 100%. A părăsit terenul în minutul 62, pentru a nu-și agrava situația, fiind înlocuit chiar de fratele său, Alexandru Chiripuș.

”Când dăm de teren mic, se complică lucrurile pentru noi. La Păușești Otăsău am jucat bine o repriză, am făcut așa cum trebuie ambele faze, de apărare și atac, apoi, după pauză, s-au schimbat lucrurile. Am suferit. Nu a fost ușor. La Păușești Otăsău aproape că după orice acțiune ajungi în careu. Apar faze fixe și se creează ocazii. Important este că rezultatul ne-a fost favorabil. Noi ne dorim să continuăm tot așa. Dar nu facem nuntă după fiecare victorie. Drumul e lung. Sărbătorim la final, dacă vom fi tot pe primul loc. Noi așa ne dorim. Mai avem și în acest an de jucat. Sunt încă cinci meciuri. În ultimele două jucăm la Mădulari și cu Sparta. Până atunci mai jucăm și la Chimia. Sunt echipe care pot pune probleme și trebuie să tratăm cu seriozitate toate partidele”, a spus Vasile Ilinca, antrenorul Coziei, după cel de-al optulea succes din acest sezon.