Acasă Liga III Cozia Călimănești, obiectiv îndeplinit! Continuă în Liga a III-a!

Cozia Călimănești, obiectiv îndeplinit! Continuă în Liga a III-a!

1212
0

Sâmbătă, 27 mai, în ultima etapă din play-out-ul Ligii a III-a, a avut loc un ultim ”derby” vâlcean în subsolul clasamentului. Minerul Costești, echipă fără șanse de a mai evita retrogradarea, a înfruntat Cozia Călimănești, care avea posibilitatea să termine pe locul 8 și fără să câștige pe arena Brothers, cu condiția ca Vedița Colonești să nu reușească surpriza la Turnu Măgurele. Nu a fost așa. Trupa olteană a câștigat cu 2-1 duelul din deplasare, cu o echipă care s-a bătut pentru play-off. A fost degeaba. Cozia Călimănești s-a impus cu scorul de 2-0 pe terenul echipei din Costești (unul greu, afectat după o ploaie torențială și mai multe jocuri de seniori și de copii disputate în aceeași zi) și va continua în cel de-al treilea eșalon.

Practic, meciul a început de la 0-1. Claudiu Ghighilicea a făcut ce a vrut cu apărarea adversă, la marginea careului, a șutat și și-a adus echipa în avantaj în minutul 2. Ion Marian și Filip l-au încercat pe Mathe, însă nu au găsit ținta. Până la pauză, Ghighilicea, Horumbă și Sîrbu au avut șansa dublării diferenței. Denis Vlădoi s-a opus majorării ecartului. De la gazde, Manole a prins un șut bun înainte de pauză. Mathe era depășit. Balonul s-a scurs puțin pe lângă bara laterală.

Repriza secundă a început cu o ocazie de a restabili echilibrul a celor de la Costești. Răzvan Dinu, dintr-o lovitură liberă, a trimis mingea sub transversală. Mathe a respins în corner. La poarta cealaltă, Horumbă și Duca au încercat să-l surprindă pe Vlădoi Jr., fără succes. Au mai fost ocazii de ambele părți, două bare și o șansă unică a oaspeților de a scăpa de emoții pe final. Marinaș și Ghighilicea, în minutul 84, au rămas 2 contra 1. Era mai greu să ratezi decât să punctezi. Marinaș s-a încurcat, dar a reușit să paseze, până la urmă, pentru Ghighilicea, care nu a fost inspirat de această dată. A șutat în apărătorul advers și s-a prelungit, oarecum, suspansul.

În minutul 87, soarta întâlnirii era decisă. Ghighilicea a scăpat în partea stângă, deși ținut, a reușit să împingă balonul în plasă, a realizat dubla și Cozia Călimănești a sărbătorit îndeplinirea obiectivului: salvarea de la retrogradare. Din tribune s-a auzit: ”Să vină banii la băieți!”. Aici mai sunt probleme, restanțe la salarii, care e clar că au apăsat pe umerii jucătorilor. Viitorul, la Călimănești, va fi în Liga a III-a, dar nu se știe încă în ce condiții, cu ce lot! Felicitări, băieți! Felicitări și Costești pentru un play-out bun și… capul sus!

Minerul Costești: D. Vlădoi – Zamfirescu, Stanca, Dinu, Manole, Cuibari, Gavrilaș, Filip, Enache, Niță, M. Ion. Au mai jucat: Pătulea, Vasilescu, Hulpușiu, Fierbințeanu, Mihăiescu.

Cozia Călimănești: Mathe – Mazilu, Bornea, Marian Chiripuș, Mădălin Chiripuș, Duca, Bîrziche, Ghighilicea, Dobrin, Sîrbu, Horumbă. Au mai jucat: Marinaș, Proteasa și Rădoi.