Costi Rădulescu nu vrea să-l piardă pe Curelaru şi crede că CEJ îl va valida drept candidat PSD pentru Primăria Bălceşti

Costi Radulescu (1) copyDeşi ştia că grupul de interese de la Bălceşti, în frunte cu „Giovanni”, va încerca şi în acest an să îl faulteze, din cauză că nu a acceptat să-i fie marionetă, primarul Ion Curelaru a încercat până în ultima clipă să rămână la PSD, urmând la un moment dat inclusiv sfaturile deputatului Costi Rădulescu şi depunând o scrisoare deschisă la partid. Zilele trecute, după ce a văzut că nu poate opri „invazia penedeliştilor”, fenomen care a afectat deja structurile PSD din Rm. Vâlcea, Băbeni, Fârtăţeşti, Diculeşti şi din alte câteva localităţi, edilul din Bălceşti a luat o decizie grea, dar care nu mai putea fi evitată – să se despartă de social-democraţi şi să încerce să câştige un nou mandat candidând din partea ALDE, partid condus la nivel naţional de doi lideri cu imagine foarte bună, Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, oameni care, în guvernele din care au făcut parte, au făcut performanţă şi au propus măsuri bune pentru români.

Una dintre cele mai importante a fost introducerea plăţii TVA la încasare, măsură care a ajutat enorm nu doar IMM-urile ci, indirect, şi câteva milioane de români angajaţi în aceste societăţi. Potrivit unor informaţii neconfirmate oficial, Ion Curelaru ar fi hotărât să treacă la ALDE după o întâlnire cu Lovin şi Buşu, oameni care i-au fost apropiaţi regretatului Ion Cîlea. De precizat ar mai fi că intrarea lui Curelaru în competiţia pentru Primăria Bălceşti, din partea ALDE, ar pune cruce şanselor PSD de a mai câştiga alegerile în această localitate. În mandatul lui Curelaru, la Bălceşti, s-au modernizat drumuri (spre Goruneşti, Poeni şi nu numai), s-au reabilitat şi extins reţelele de apă şi canalizare, se recondiţionează parcul şi alte obiective importante, s-a conceput parcul industrial şi, nu mai puţin important, s-au salvat de la desfiinţare căminul de bătrâni şi judecătoria.. Spre deosebire de „Giovanni”, care pare orbit de ura împotriva primarului, conducerea PSD Vâlcea şi ceilalţi primari din zonă înţeleg toate aceste lucruri şi ştiu că, fără Curelaru, se va pierde Bălceştiul. Poate că şi din acest motiv, miercuri, Costi Rădulescu ne-a spus că, săptămâna viitoare, Comitetul Executiv Judeţean al PSD Vâlcea, din care face parte şi Curelaru, va aproba candidaturile pentru funcţiile de primari, iar la Bălceşti este puţin probabil să fie acceptat „Relu”, competitorul „de import”, plimbat pe la vreo 5 partide. Deci, Costi Rădulescu se aşteaptă ca CEJ, în care sunt aproape toţi primarii PSD şi care sunt alături de actualul edil de la Bălceşti, să-l valideze pe Ion Curelaru. Trebuie să recunoaştem că asta ne-a băgat în ceaţă!

Articole Similare

Lasă un răspuns

Back to top button